Voimistelun Mustan Kissan Cup kisattiin virtuaalisesti – Mäntsälän voimistelijoille hopeaa

Mäntsälän Voimistelijat järjesti perinteisen Mustan Kissan Cup -joukkuevoimistelukilpailun virtuaalisesti lauantaina 22.5.

Koronaviruksen aiheuttamien kokoontumisrajoitusten takia kilpailut lähetettiin eetteriin Myllymäen koulun luokasta. Mukana oli 84 joukkuetta viidessä eri sarjassa, ja voimistelijoita oli noin 730.

Suomen Voimisteluliitto lähti kehittämään virtuaalikilpailuja vauhdilla koronarajoitusten jatkuessa syksyllä.

– Virtuaalikisoihin on kehitetty nopeasti erinomaiset IT-järjestelmät tuomarointiin kotona ja omat sovellukset puhelimiin kisasuoritusten kuvaamiseen. Striimausoppia olemme yhdessä seurojen kanssa saaneet oikein urakalla. Kyllä vuosi on ollut melkoinen oppimisprosessi meilläkin Mäntsälässä. Olemme kuitenkin innostuneita kokeilemaan uutta emmekä pelänneet lähteä tähänkään haasteeseen. On todella tärkeää, että lapset ja nuoret saavat kilpailla edes virtuaalisesti. Meillä Mäntsälässä kisasuoritukset on tehty omilla treenisaleilla, kertoo puheenjohtaja Elina Rauhamäki.

Virtuaalikilpailuissa joukkueet kuvaavat suorituksensa ennakkoon saleilla kilpailunomaisessa ympäristössä. Suorituksen voi kuvata vain kerran puhelimessa olevaan kilpailusovellukseen.

Varsinaisena kilpailupäivänä tuomarit tuomaroivat omissa kodeissaan suoritukset järjestävän seuran johdolla.

– Mustan Kissan Cupissa tuomarointi kesti yhdeksästä viiteen. Sen rinnalla yleisölle toteutettu striimi alkoi yhdeltä ja kesti reilut kuusi tuntia. Päivä oli pitkä niin tuomareille kuin meille seuratoimijoille. Iso kiitos kaikille mukana olleille tekijöille, kiittää Rauhamäki.

Jotain hyvää koronarajoituksissa on ollut, sillä voimistelumaailmassa on otettu todella mittava digiloikka vuoden aikana.

Tehdyt järjestelmäkehitykset ja osaamisen lisääntyminen mahdollistaa toiminnan uusissa kilpailumuodoissa.

– Virtuaalikilpailuissa todella hyvää on se, että joukkueet ympäri Suomen voivat osallistua helpommin eri kilpailuihin. MKC-kilpailussakin pohjoisin joukkue on Kemistä.

- Myös tuomarit voivat tuomaroida kotona, joka säästää niin aikaa kuin matkakuluja. Järjestävän seuran näkökulmasta ei tarvita niin paljon vapaaehtoisia, joskin nyt tarvitaan asiantuntemusta ihan uusista asioista. Mekin saimme paljon apua muilta seuroilta ja lopulta striimaukseen vielä Olarin Voimistelijoiden kautta tekijän, kertoo seuran kisatiimin vetäjä Kaisa Koli.

Mäntsälän Voimistelijoiden joukkueita osallistui kilpailuun kuusi: Nelissat, Lilat, Neeliat, Liliat, Minea ja Hengettäret Jr.

14–16-vuotiaiden harrastesarjassa kisaava Minea pääsi pitkästä aikaa kisamatolle uudella ja vauhdikkaalla ohjelmallaan.

Pitkä poissaolo treenisalilta näkyi suorituksena jännityksenä ja ylimääräisinä virheinä, joita lähdetään hiomaan seuraavaa kilpailua varten pois.

Myös Hengettäret Jr voimisteli pitkästä aikaa kilpailussa yli 16-vuotiaiden harrastesarjassa.

Joukkue nappasi hopeaa herkällä ja tunteikkaalla ohjelmallaan.

– Hyvä kauden avaus, vaikka parannettavaa jäi. Treenisalilla olemme ehtineet harjoittelemaan vasta pari viikkoa, joten tulos on erittäin lupaava kesän muita kisoja ajatellen, summaa valmentaja Mirka Lilja.

Tulokset: kisanet.fi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut