RKP ja FP kuntavaaleissa yhdellä ehdokkaalla

Feministinen puolue merkittiin puoluerekisteriin vähän yli neljä vuotta sitten. Se ehti osallistua jo edellisiin kuntavaaleihin. Mette Erikkilä

Pasi Huuhtanen

Mäntsälän valtuustoon on ehdolla kaksi sellaista puoluetta, joilla ei ole edustajaa nykyisessä valtuustossa. Ne ovat ruotsalainen kansanpuolue ja feministinen puolue.

RKP:n ehdokas on Heidi Warelius. FP:n ehdokas on Eeva Partanen.

Ruotsalainen kansanpuolue on ollut ehdolla kuntavaaleissa Mäntsälässä jo pitkään. Viime kerralla puolue sai 28 ääntä. Puolueen kannatus kuntavaaleissa on vaihdellut viime aikoina 26 äänestä 54 ääneen.

RKP ilmoittaa keskeiseksi vaaliteemakseen turvallisen ja toimivan Mäntsälän.

Kuntaan pitäisi saada houkuteltua lisää ihmisiä muun muassa pitämällä kyläkoulut, varmistamalla toimiva terveydenhuolto sekä liikunta- ja muut vapaa-ajan toimet.

Ehdokas ei ota selvää kantaa lentokentän rakentamiseen.

"Liikkumisen ja infrastruktuurin ratkaisut ovat tärkeitä ja avainasemassa elinkeinoelämän menestykselle. Suunnitelmissa on aina otettava huomioon ilmastonmuutos, alueen erityispiirteet ja asukkaiden huolet", hän vastaa.

Hän haluaa, että uimahallin rakentaminen aloitetaan tulevalla valtuustokaudella.

"Uimahallista on puhuttu jo niin kauan. Uinti ja vesijumppa liikuntamuotona sopii niin monelle", hän vastaa.

Feministinen puolue on ehdolla Mäntsälässä ensimmäistä kertaa. Puolueen ehdokas korostaa elämää ilman pelkoa.

"Jokaisella on oikeus elää ilman pelkoa. Peloton arki edellyttää rasismin määrätietoista kitkemistä, syrjimättömyyttä kaikissa kaupungin palveluissa, turvallisia tiloja ja koteja, ja väkivaltaa tai sen uhkaa kokevien välitöntä auttamista. Peloton arki tarkoittaa kodin, suojan ja toimeentulon turvaamista jokaiselle", hän siteeraa puolueen vaaliohjelmaa.

Ehdokas ilmoittaa vastustavansa Mäntsälään suunniteltua lentokenttää. Uimahalliin voidaan palata myöhemmin.

"Uimahallilla ei ole nyt kiire. Kunnan talous on saatava vakaaksi, ja veroprosentti on nyt lähikuntien korkeimmalla tasolla. Uimahalliin kannattaa palata sitten, kun siihen on sopiva tilaisuus", hän vastaa.

Ehdokas kannattaa aloitetta hiilineutraalista Mäntsälästä.

"Tulevaisuuden turvaamiseksi lasten ja nuorten kunnioittaminen alkaa ilmastoteoista eli ilmastokriisiin reagoimisesta. Meillä on velvollisuus elää kestävästi", hän kirjoittaa.

Uutuutena hän toisi kuntalaisten osallistamisen.

"Olen herätellyt ideointiryhmää ja tarjonnut osaamistani kuntalaisten osallistamisesta. Työ jäi vuonna 2019 hieman kesken".

Mäntsälän Uutiset esittelee kaikki kuntavaaleissa ehdolla olevat puolueet ja ryhmät.

Kommentoi

Palvelut