Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tätä on kaivattu, ja se näkyi – Kävelykipinä sai liikunnan- ja kulttuurinnälkäiset lauantaina liikkeelle

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 80 vuotta Maaottelumarssista ja sen vuoksi Mäntsälän kunta kutsui kuntalaiset kuntoilemaan yhdessä reipasmieliseen ja hyväntuuliseen tapahtumaan keskustan jokirantaan.

Kävelijöitä oli heti aamusta ilmoittautumispisteellä runsaasti. Kunnan liikuntapalveluista Teemu Aimia ja Satu Karjalainen kertovat, että tapahtumassa kannustetaan mäntsäläläisiä osallistumaan kilpailuun, jossa kävellyt kilometrit kirjataan ylös osoitteessa kavelykilometrikisa.fi.

– Mäntsälässä on oma joukkue, ”Mäntsälän kipinä” johon me kannustetaan ihmisiä kirjautumaan ja kirjaamaan näitä kilometrejä, kertoo Aimia.

Tavoitteetkin ovat jo selvät:

– Olen itse asettanut tavoitteen, että ollaan Suomen top 10:ssä ja tällä hetkellä ollaankin valtakunnallisesti 9.

Aimian kollega Karjalainen vielä komppaa vieressä, että sivusto toimii myös hyvänä kuntoilupäiväkirjana itselleen. Ei tarvitse olla aktiivinen kuntoilija, että voi osallistua yhteiseen ponnistukseen.

Kaikki on mukana niin sanotusti rakkaudesta lajiin.

Reippaita kuntoilijoita riittikin uusitulla jokirannalla. Valittavana oli 2–6 kilometrin reittejä ja kävelyn lomassa pääsi pysähtymään Ruustinnan Kammarilla kuuntelemassa ja nauttimassa kauan kaivattua live-musiikkia ja kunnan kustantamat ja Kammarin tarjoamat pullat ja kahvit.

Toisena esiintynyt Tommy Huovinen duo tunnelmoi keikan jälkeen, että nyt oli pitkästä aikaa taas sellainen tunnelma, että "kaikki on niin kuin ennenkin".

– Kyllä musta tuntuu, että tämä on meille kaikille soittajille tärkeä mutta myös ihmisille, jotka on päässyt pitkästä aikaa katsomaan.

Esiintyjät haalittiin mukaan melko nopealla aikataululla, mutta se ei ollut mikään ongelma:

– Kaikki, jotka tänne pyydettiin, olivat heti niin, että ”totta kai me tullaan”, ja kaikki on mukana talkoilla ja niin sanotusti rakkaudesta lajiin, että hitsi kun pääsee soittamaan edes johonkin, Huovinen kertoo.

Kulttuurisihteeri Tarja Kuusela kiteyttikin hyvin jokaisen elävää musiikkia kaivanneen tunnot:

– Ekat saundit kun kitaralla tuli, niin oli suorastaan euforinen tunnelma.

Tapahtuma oli sään ja tunnelman puolesta erittäin lämminhenkinen, mutta myös turvallinen. Ihmismassat eivät kokoontuneet missään vaiheessa yhteen paikkaan, vaan reittejä sai kiertää ja kahvipisteellä käydä väljissä tunnelmissa ja omassa tahdissa.

Järjestelyt olivat myös osallistujien mieleen.

Entiset naapurit Riitta ja Sisko kävelivät neljän kilometrin lenkin ja ensimmäistä kertaa uusitulla jokirannan reitillä tallustanut Riitta hehkui iloa:

– Ihan loisto juttu tämä tapahtuma ja en ole aiemmin tätä reittiä kävellyt, mutta mahtavaa työtä on tehty.