Keravalla todettu neljä uutta koronatartuntaa – Näissä tapauksissa vältyt karanteenilta

Porvoossa on varattavissa joitakin vapaita koronarokotusaikoja perjantaille ja ensi maanantaille. Kuvituskuva Sauvo Jylhä

Jouko Tuomas-Kettunen

Keravalla on todettu neljä uutta koronatartuntaa maanantain jälkeen.

Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on varmistettu kaikkiaan 21.

Keravalla ilmaantuvuusluku eli tartunnat sataatuhatta ihmistä kohden on nyt 57.

Kaupunki kertoo keskiviikkoisessa tilannetiedotteessaan, että todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 970.

Tilannetiedotteessa kerrotaan myös, että THL on muuttanut karanteenikäytäntöjä niille, jotka ovat saaneet koronarokotuksen tai sairastaneet taudin.

Jos kansalainen on altistunut koronalle, häntä ei määrätä karanteeniin muutamissa tapauksissa, ellei tartuntatautilääkäri päätä arviossaan toisin.

Karanteeniin ei joudu, jos on saanut kaksi rokoteannosta ja toisesta annoksesta on kulunut vähintään viikko.

Karanteeniin ei määrätä myöskään, jos on saanut yhden rokoteannoksen kuuden kuukauden sisällä siitä, kun koronatartunta on todettu ja rokotuksesta on kulunut vähintään viikko.

Kansalainen välttää karanteenin myös, jos on hänellä on esittää lääkärintodistus siitä, että hänellä on alle kuusi kuukautta aiemmin todettu koronatartunta.

Kaupungin tilannetiedotteessa kerrotaan myös THL:n uudesta rokotelinjauksesta.

Sen mukaan vuonna 1952–1956 syntyneille voidaan poikkeustapauksessa antaa kahta eri tyyppistä rokotevalmistetta.

Jatkossa myös tähän ikäryhmään kuuluva henkilö voi saada toisella rokotuskerralla Biontech-Pfizerin rokotteen, vaikka rokotussarja olisi aloitettu Astra Zenecan rokotteella.

THL:n suosittelee tälle vuonna 1952–1956 syntyneiden rokotuksissa edelleen, että rokotussarjaa jatketaan aiemmin saadulla rokotteella, jos valmisteen käytölle ei ole ilmennyt lääketieteellistä estettä.

Kerava lähettää tekstiviestin kaikille vuonna 1952–1956 syntyneille, joilla on varattuna tehosterokotuksen aika päiville 19.5. ja 22.5.

Tekstiviestissä ilmoitetaan THL:n uusi linjaus.

Kommentoi

Palvelut