Nuorisovalvontaa, kellarimurtoja ja kaahaavia motoristeja – poliisin tehtävämäärät kasvavat viikosta toiseen

Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät viime viikolla muun muassa nuorisovalvonta, kellarimurrot ja kaksipyöräiset liikenteessä.

– Kesäinen sää näkyi poliisin hälytystehtävien määrissä läpi koko viikonlopun ja partioille riitti tekemistä koko vuorojen ajaksi. Rapidon partiot tapasivat Keravan, Järvenpään ja Tuusulan alueilla päihtyneitä aikuisia sekä nuoria sekä avustivat hälytyspartioita kiireellisillä tehtävillä. Osassa tapauksissa kirjattiin myös lastensuojeluilmoituksia, kertoo rikoskomisario Hanna Kiiskinen.

Rapido-ryhmän partiot valvoivat perjantai- ja lauantai-iltoina useamman partion voimin. Valvonnan kohteena oli erityisesti pääradan varrella sijaitsevat juna-asemat lähiympäristöineen sekä ostoskeskukset, poliisilaitos kertoo tiedotteessa.

– Partiot jalkautuivat myös Koivukylän, Korson, Hakunilan, Keravan ja Kuusijärven alueilla molempina viikonloppuiltoina. Osassa valvonnan kohteena olevista paikoista poistettiin useampia alkoholia nauttivia nuorisoporukoita. Lisäksi valvonnan tuloksena kirjattiin myös rikosilmoitus huumausaineen käyttörikoksesta. Kyseisessä tapauksessa henkilölle annettiin erittäin voimakas poistumiskäsky, koska huumausaineen käyttörikos tapahtui lasten leikkipuistossa, Kiiskinen jatkaa.

Kiiskisen mukaan viikonlopun aikana tavattiin myös nuorisoporukoita, joissa käyttäydyttiin erittäin asiallisesti.

Vantaan Myyrmäessä murtauduttiin muutamaan kellarikomeroon viikonlopuna. Varkaan matkaan lähti muun muassa polkupyörä, laskettelusukset sekä laskettelu- ja juhlavaatteita.

– Pian selvisi, että suurin osa anastetusta omaisuudesta oli siirretty läheiseen lukitsemattomaan häkkivarastoon, jonka myötä myös päästiin epäillyn tekijän jäljille. Epäillyn asuntoon tehdyssä kotietsinnässä poliisi löysi vielä lisää anastetuksi epäiltyä omaisuutta, kertoo tutkinnajohtaja rikoskomisario Timo Luoto.

Epäilty tekijä otettiin poliisin huostaan tapahtumien selvittelyä varten. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä varkaus.

Liikenteessä isossa roolissa olivat moottoripyöräilijät viime viikonloppuna, joille mitattiin huimia nopeuksia. Kuudelle motoristille mitattiin nopeuksia, joissa kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja reilulle kymmenelle mitattiin nopeuksia, missä kuljettajien epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, tiedotteessa kerrotaan.

– Haluamme nyt erityisesti kiinnittää huomiota kaksipyöräisten kuljettajien liikennekäyttäytymiseen. Vanha sanonta kertoo, että mitä isot edellä sitä pienet perässä, nimittäin liikennepoliisia työllisti viikonloppuna suuri nuorten mopoilijoiden kokoontuminen Vantaan ja Helsingin alueella, jossa havaittiin useita rikkomuksia, kertoo komisario Asko Sartanen.

Itä-Uudenmaan poliisi tekee ensi viikolla livelähetyksen Instagramissa, jossa kansalaiset pääsevät esittämään kysymyksiä mopoilusta.

Poliisi jakaa mopoiluun liittyvää tietoa yhdessä Liikenneturvan asiantuntijoiden kanssa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Instagramissa keskiviikkona 26.5. klo 18 alkaen. Itä-Uudenmaan Instagramista käyttäjänimellä @iupoliisi.

– Käynnistämme suoran lähetyksen tien päällä noin klo 18.00. Toivotamme kaikki tervetulleiksi mukaan seuraamaan ja esittämään kysymyksiä mopoihin ja mopoiluun liittyen. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman moneen kysymykseen lähetyksen aikana, komisario Asko Sartanen kertoo.

Poliisin tehtävämäärät jatkavat kasvuaan viikosta toiseen. Kokonaismäärä viime viikolla oli 2230. Kasvua edellisestä viikosta oli 306 tehtävää. Tehtävämäärä jakautui tasaisesti koko poliisilaitoksen alueelle, tiedotteessa kerrotaan.

– Tehtävämäärien kasvu näkyy eniten viikonloppujen yövuoroissa, jolloin tehtäviä on usein odottamassakin partioiden vapautumista edelliseltä tehtävältä. Kokonaistehtävämäärä viime viikonloppuna oli hieman yli 1016, joka on lähes puolet koko viikon tehtävämäärästä, kertoo komisario Kimmo Klemetti.

Kotihälytystehtävissä suunta on ollut edelleen laskeva. Myös pahoinpitelyrikosten määrässä oli viime viikolla havaittavissa hienoista laskua edelliseen viikkoon verrattuna.

– Kesä lähenee, sää lämpenee ja nesteytystä tarvitaan. Alkoholilla hoidettu nesteytys ei ole se paras vaihtoehto, mutta koska sitäkään ei voi välttää, yritetään toimia niin koronaturvallisesti kuin mahdollista ja välttää turhia lähikontakteja, Klemetti jatkaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut