Apuvälinepalvelut uudistuvat Keusoten alueella – vaativan tason palveluita keskitetään Hyvinkäälle ja Helsinkiin

Arkistokuva. Sauvo Jylhä

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä uudistavat alueellisia apuvälinepalveluita tämän vuoden aikana.

Hyvinkään sairaalassa toimii Alueellinen apuvälineyksikkö, joka tuottaa apuvälinepalveluja Hyvinkään sairaalaan ja Hyvinkään kuntalaisille.

Tämän vuoden aikana muutkin Keusoten alueen kunnat eli Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula liittyvät hallinnollisesti apuvälineyksikön palveluiden alaisuuteen.

Keusoten mukaan muutoksen tavoitteena on tuottaa yhdenvertaiset palvelut alueen asukkaille.

Apuvälinepalvelupisteet sijaitsevat jatkossakin terveysasemien yhteydessä Järvenpäässä, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa ja Tuusulassa sekä Hyvinkään sairaalassa ja Keusoten kuntoutuskeskuksessa Kiljavalla.

UUTTA toiminnassa on se, että apuvälineen voi jatkossa palauttaa mihin tahansa Keusoten alueella sijaitsevaan pisteeseen.

Tyypillisimpiä lainattavia apuvälineitä ovat esimerkiksi kyynärsauvat, kävelytelineet ja pyörätuolit sekä esimerkiksi suihkutuolit ja wc-korottajat.

Perustason palveluita ovat myös kotikäynnit ja pienet asunnonmuutostyöt, kuten kynnysten poisto tai tukikahvan kiinnittäminen.

HYVINKÄÄN Alueellinen apuvälineyksikkö vastaa jatkossa myös keskitetysti apuvälineiden huolloista, korjauksista, pesuista, puhdistuksista, kuljetuksista, varastohallinnasta ja uusien apuvälineiden hankinnasta.

Erittäin vaativan tason apuvälinepalvelut on keskitetty Helsingissä sijaitsevaan Husin Apuvälinekeskuksen Ruskeasuon yksikköön.

Näitä palveluita ovat muun muassa sähköiset liikkumisen apuvälineet, esimerkiksi sähköpyörätuolit.

Tavoitteena on keskittää myös Keusoten alueen asukkaiden yksilöllisten apuvälineiden palveluita HUSin Apuvälinekeskukseen.

Kommentoi

Palvelut