Vihreät tavoittelee tuplamäärää valtuustopaikkoja

Tuuli Särkijärvi ja Mika Välitalo Mäntsälän vihreistä kertoivat metsiä koskevasta valtuustoaloitteesta Kartanon metsässä vuodenvaihteessa. Jesse Helminen

Pasi Huuhtanen

Vihreät oli viime kuntavaaleissa Mäntsälän kuudenneksi suurin puolue. Se ohitti silloin niukasti vasemmistoliiton. Molemmat saivat kuitenkin kaksi edustajaa valtuustoon.

Kuluvan valtuustokauden loppupuolella vasemmistoliiton toinen valtuutettu loikkasi vihreisiin. Tällä hetkellä vihreillä on siis valtuustossa kolme valtuutettua.

Vihreiden viimeaikaiset gallupluvut ovat osoittaneet lievästi ylöspäin. Valtakunnallisissa luvuissa puolue saa noin 10 prosentin kannatuksen. Se on lähes kaksi kertaa enemmän kuin vihreiden ääniosuus viime kuntavaaleissa Mäntsälässä.

Nyt Vihreillä on tavoitteena kaksinkertaistaa valtuustopaikkansa Mäntsälässä viime vaaleihin verrattuna.

– Meillä on puolet suurempi ehdokaslista kuin viime vaaleissa, joten toivomme tuplaavamme valtuustopaikkamme kahdesta neljään.

Puolueen keskeiset teemat Mäntsälässä ovat luonto, ilmasto ja yhdenvertaisuus

– Haluamme, että kuntaan perustetaan lisää lähivirkistysalueita ja luonnonsuojelualueita. Tavoitteenamme on, että Mäntsälä liittyy osaksi HINKU-verkostoa ja asettaa siten hiilineutraaliuden yhdeksi tavoitteekseen.

– Yhdenvertaisuuden tulee näkyä kaikessa kunnan toiminnassa; ketään ei saa syrjiä mistään syystä ja Mäntsälän on oltava turvallinen paikka asua ja elää jokaiselle kuntalaiselle, puolue vastaa lehden kysymykseen vaaliteemoista.

Vihreät haluaa myös edistää lähiruoan käyttöä kouluissa ja päiväkodeissa, parantaa pyöräilyn ja kävelyn edellytyksiä sekä turvata koulun ja koulutien kaikille lapsille.

– Myös kunnan toiminnan, päätöksenteon ja viestinnän avoimuus ja läpinäkyvyys on meille tärkeää, puolue kertoo vastauksessaan.

Vihreät haluaa tuoda Mäntsälään Tuusulassa toteutetun osallistavan budjetoinnin mallin. Siinä asukkaat pääsevät päättämään siitä, miten kunnan käytössä olevia julkisia varoja käytetään.

Puolue vastustaa lentokentän rakentamista.

– Valtavasti luontoarvoiltaan merkityksellistä metsää on jo kentän alta tuhottu, emmekä haluan luonnon tai lähiasukkaiden kärsivän lentokenttähankkeesta enempää.

Uimahallin rakentamiseen vihreät ovat valmiit sitten, kun kunnan talous on saatu tasapainoon.

Yksi ehdokkaistanne on entinen vasemmistoliiton valtuutettu. Vaikeuttaako loikkaus hyvältä vaikuttanutta yhteistyötänne vasemmistoliiton kanssa Mäntsälässä?

– Tiivis yhteistyö vasemmistoliiton kanssa on jatkunut ennallaan, vaikka yksi ehdokas siirtyikin ryhmäämme, emmekä näe estettä sille, miksei yhteistyö jatkuisi hyvänä jatkossakin.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut