FC Kapinan koronan aikaisesta harjoittelusta kina

Seura vakuuttaa toimineensa oikein rajoitusten aikana.

Mäntsälän jalkapalloseurojen kesken on kinattu paitsi kenttävuoroista myös koronan aikaisesta harjoittelusta. Kuva ei liity käytyihin kiistoihin. Salonen Armi

Pasi Huuhtanen

Koronan aiheuttamat kokoontumisrajoitukset helpottuivat keskiviikkona Keusoten alueella. Kuntosaleihin ja muihin sisähalleihin samoin kuin esimerkiksi tanssipaikoille pääsee taas, linjasi sote-kuntayhtmä Keusote.

Tiukkojen rajoitusten aikana syntyi koronavuoden aikana jonkin verran ikäviä tilanteita. Joku osapuoli saattoi kokea, että toinen tilojen käyttäjä ei noudattanut rajoituksia ohjeiden mukaan tai ainakin niiden henkeä rikkoen.

Tällainen tapaus on mäntsäläläisen jalkapalloseura FC Kapinan miesten joukkueen harjoittelu.

Tammikuussa joukkue piti sisäharjoituksia Jampan hallissa Järvenpäässä. Paikalle samaan aikaan tulleen toisen joukkueen junioreiden valmentaja ihmettelee naapuriseuran toimintatapoja.

Kapinan pelaajat kokoontuivat ennen omia harjoituksiaan tiiviiksi ryhmäksi tekonurmen viereen odottelemaan eikä maskeja näkynyt. Valmentaja kertoo olleensa todistamassa tällaista kaksi kertaa.

FC Kapinan edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Jarmo Kuortti kertoo, että edustusjoukkueella ei ole ollut virallisia treenejä tänä vuonna.

Mennään rajoitusten ja ohjeiden mukaan.

Mikko Kuoppala

– Yksityisiä treenejä on jonkun verran ollut, Kuortti sanoo.

Eikö Jampan hallin tapaaminen ollut seuran treeni?

– Seura ei ollut siinä mukana.

Halliin oli kuitenkin varattu vuoro, paikalla oli joukkueen valmentaja, parisenkymmentä pelaajaa ja sinä joukkueenjohtajana?

– En ollut paikalla joukkueenjohtajana vaan yksityishenkilönä. Eikä valmentaja vetänyt siellä joukkueharjoituksia, mutta saattoi antaa ohjeita yksilöharjoitteluun, Kuortti sanoo.

Tammikuiset sisäharjoitukset eivät välttämättä olleet ohjeiden vastaisia, mikäli ohjeita tulkitaan väljästi. Tuohon aikaan sisäharjoitukset oli kielletty ainoastaan julkisissa eli esimerkiksi kaupungin omistamissa tiloissa.

Järvenpään kaupunki omistaa Jampan hallista kahdeksan prosenttia eli on vähemmistöosakas. Suurin omistaja on FC Kapinan yhteistyöseura JäPS.

Järvenpään kaupungin toimintaohjeena on, että Järvenpäässä noudatetaan kuntayhtymä Keusoten ohjeistuksia. Keusoten ohjeistus tammikuulle oli, että organisoidun harrastustoiminnan keskeytystä sisätiloissa ja yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa myös ulkona jatkettiin aiemmin esitetystä.

– Keusoten ohjeita noudatetaan, mutta ymmärrän sekä hallien pitäjien että seurojen paineet saada toimintaa avattua, kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen sanoo.

FC Kapinan varapuheenjohtaja Mikko Kuoppala haluaa puhua koronan tuomista paineista.

– Meillä on vastuu, että seuratoiminta jatkuu. Jos emme pysty tarjoamaan mitään, niin nuoret lopettavat toiminnan. Osa pojista on jo jäänyt pois, Kuoppala harmittelee, mutta muistuttaa, että seura noudattaa Palloliiton ohjeita koronarajoituksissa.

Kuoppala kertoo, että seuranjohdolle on tullut edustusjoukkueesta tieto, että joukkue ei ole harjoitellut koronarajoitusten aikana.

– Linjana on, että mennään rajoitusten ja ohjeiden mukaan, hän sanoo.

Viisivuotias Kapina

Reilut viisi vuotta sitten perustettu jalkapallon erikoisseura FC Kapina on edennyt miesten jalkapallossa nopeasti. Viime kesänä tuli nousu Kolmoseen, neljänneksi korkeimmalle sarjatasolle Suomessa.

Edeltävänä vuonna joukkue oli noussut viidenneksi korkeimmalle sarjatasolle eli Neloseen. FC Kapina pelaa Eteläisen alueen Miesten Kolmosessa. Yhtä korkealla sarjatasolla olevaa miesten joukkuetta ei ole ollut Mäntsälässä noin 30 vuoteen.

FC Kapinan perustaminen jakoi jalkapalloharrastuksen Mäntsälässä kahden seuran temmellyskentäksi, sillä kunnan perinteisellä urheiluseuralla Mäntsälän Urheilijoilla on jalkapallojaosto.

Kapinan perustajat katsoivat, että jalkapallo ei saanut riittävää asemaa monilajiseuran toiminnassa.

Seurat ovat olleet riitaisia FC Kapinan perustamisesta lähtien, mutta sopua on aika ajoin yritetty synnyttää.

Kommentoi

Palvelut