Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Isojen kaupunkien nopein rokottaja on Hämeenlinna – Helsingissä ja Espoossa rokotettu reilu viidennes väestöstä

Isoista kaupungeista nopein rokottaja on Hämeenlinna, jonka asukkaista 37 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen.

Seuraavina tulevat Mikkeli, 36 prosenttia, ja Pori, 34 prosenttia, kertoo Uutissuomalainen (USU), joka on listannut kahdenkymmenen suurimman kaupungin rokotusten edistymisen.

Ripeä tahti johtuu Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksen johtajan Mika Rämetin arvion mukaan paljolti ikärakenteesta, koska iäkkäimmät rokotetaan ennen nuoria.

– Kaupungin tai kunnan ikäjakauma vaikuttaa voimakkaasti. Jos on kunta, jossa on todella paljon nuoria asukkaita, rokotekattavuus on matala, Rämet sanoo USU:lle.

Rokotenopeudessa ykkösenä oleva Hämeenlinna on Kanta-Hämeen keskus. Maakunnassa rokotettiin viime viikolla eniten 65-69 -vuotiaita. Myös 60-64 - ja 55-59 -vuotiaita rokotettiin paljon.

Muita ikäryhmiä rokotettiin huomattavasti vähemmän. Iäkkäimmät ovat paljolti jo saaneet rokotuksensa.

Suurimmista kaupungeista hitaimmin ovat ensimmäisen rokotteen antaneet Rovaniemi, Oulu ja Espoo. Näissä rokotteen on saanut vähän yli 20 prosenttia väestöstä.

Helsingissä reilu neljännes kaupunkilaisista on saanut ensimmäisen rokotteen.

Toisessa rokotekerrassa nopeimpia ovat torstaihin mennessä olleet Mikkeli, Kotka ja Turku. Mikkelissä toisen rokotteen on saanut 4,5 prosenttia kaupunkilaisista.

Toisessa rokotekerrassa hitaimpia ovat torstaihin mennessä olleet Oulu, Vaasa ja Espoo.

Koko Suomessa ensimmäisen rokotteen on saanut 28,6 ja molemmat 2,9 prosenttia kansasta, USU kertoo.

Ensimmäisiä annoksia on torstaihin mennessä annettu noin 1,6 miljoonaa ja toisia liki 160 000.