MäPu-ryhmän minimitavoite kuntavaaleissa on kolme paikkaa Ryhmä tuomitsee ehdokkaansa tönimisviestin. Hän saa silti jatkaa yhteislistalla

Pasi Huuhtanen

Mäntsälän kunnanvaltuustoon syntyi edellisen vaalikauden aikana uusi ryhmä, Mäntsälän puolesta. Ryhmän perusidea on tuttu naapurikunnista. Tuusulassa toimii Tuusulan puolesta ja Järvenpäässä Järvenpää plus.

Mäntsälä puolesta -ryhmän syntyhistoria on kuitenkin omanlaisensa. Sen perustivat Mäntsälän perussuomalaisista irtautuneet valtuutetut. Ps hajosi Mäntsälässä kahtia, neljä valtuutettua ja varavaltuutettua perusti MäPun, kaksi jäi perussuomalaisiin.

Viime vaaleissa MäPu oli omalla listallaan ja sai kolme valtuutettua. MäPu on Mäntsälän valtuuston viidenneksi suurin ryhmä. Ryhmä on ollut äänestyksissä paljolti samoilla linjoilla kuin perussuomalaiset.

Vaaleissa ryhmä tavoittelee vähintään nykyisen paikkamäärän säilyttämistä.

MäPu ilmoittaa keskeisiksi vaaliteemoikseen kunnan tasapuolisen kehittämisen kyläkeskuksia unohtamatta, kevyenliikenteen väylien rakentamisen, lähipalvelut, Keusoten valvonnan saamisen kuntatasolle, veropohjan laajentamisen sekä kotihoidon kuntalisän palauttamisen.

Uusina asioina ryhmä haluaa tuoda ideoita keskustan infran kehittämiseksi, kulttuurimeijerin valjastamiseksi täyteen käyttöön, kouluteiden tekemiseksi turvalliseksi ja kuntaveron alentamiseksi. Veron alentamiseen MäPu ryhtyisi, mikäli talous saadaan tasapainoon Mäntsälä 2026 -ohjelmalla.

Kuntaan tulijoita MäPu houkuttelisi monipuolisella omakotitonttien tarjonnalla. Poliisin näkyvyyttä pitäisi lisätä ja parantaa yhteistyötä Ely-keskuksen kanssa.

Arolan koulun lakkauttaminen oli MäPusta huono päätös. Koronatilanteen vuoksi päätöstä pitäisi muuttaa väliaikaisesti, ettei Hyökännummen koulua kuormitettaisi, ryhmä esittää.

Lentokenttäkysymyksessä ryhmän mielipiteet jakautuvat.

Somekeskustelun tasoa ryhmä pitää huonona.

– Suurin osa meistä ei osallistu somekeskusteluihin sen ala-arvoisuuden vuoksi, MäPu esittää.

Ryhmässänne on ehdolla ihminen, joka kirjoitti seuraavasti sen jälkeen, kun kansanedustaja Juha Sipilän kimppuun oli käyty eduskuntatalon lähellä: ”Olishan tuolla eduskuntatalolla muitakin tönittäviä kun Sipilä. Jopa ihan oman kylän poikiakin” Ja hymiö päälle. Mikä on kommenttinne tähän? Tuomitsetteko tämän?

– Ryhmämme tuomitsee kaikenlaisen henkisen sekä fyysisen väkivallan, samoin näillä uhkailun.

Kuinka ehdokas voi silti olla listoillanne?

– Kotiseutuyhdistys Pro Mäntsälä ry, lähtee vaaleihin yhteislistalla, jonka muodostavat yksittäisten ehdokkaiden perustamat valitsijayhdistykset. Jokainen valitsijayhdistys on itsenäinen toimija, joka tekee omat ratkaisunsa, ryhmä kuittaa.

Mäntsälän Uutiset esittelee juttusarjassa kaikki kuntavaaleissa ehdolla olevat ryhmät.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Palvelut