Musiikkiopisto odottaa jo avointa syksyä – "Tulevaisuuden haave on, että Mäntsälään saadaan perustetuksi pop & jazz -ryhmä"

Apulaisrehtori Sauli Tyni on istahtanut kuuntelemaan Severi Muurikaisen saksofonin soittoa. (Maski riisuttiin kuvauksen ajaksi). Lasse Herrala

Lasse Herrala

Porvoonseudun musiikkiopistossa haetaan oppilaita ensi syksyn opintoihin. Opiston apulaisrehtori Sauli Tyni odottaa lähivuosia innokkaasti.

Vielä tämän vuoden puolella aloitetaan uusien toimitilojen rakentaminen Apposen talon päätyyn Porvoontien puolelle.

Pankinmaan talosta (entinen säästöpankin talo) siirrytään uusiin opetustiloihin, joita saadaan noin 500 neliötä.

– Koronan vuoksi opetusta on jouduttu siirtämään etäopetukseksi. Alkusyksy sujui hyvin, mutta etäopetukseen jouduttiin loppusyksystä. Kuitenkin vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneille on voitu antaa lähiopetusta. Totta kai toiveena on palata syksyllä lähiopetukseen, koska se on musiikille luontainen tapa opiskella ja opettaa.

Sääksjärveläistyneen Tynin mukaan etäopetuskin on sujunut yllättävän hyvin. Opiston kaikilla opettajilla on kannettavat tietokoneet sekä tarvittavat ohjelmistot. Myös kodeissa on hyvä varustetaso etäopetukseen.

– Kuva on etäyhteydessä kohtuullinen, mutta ääni on yksitoikkoinen, arvioi apulaisrehtori.

Kokemuksena etätyö oli opettava ja osoitti, että etäopetuspedagogiikka toimii.

Opettajan näkökulmasta katsottuna yksilöopetus vaatii tarpeellisen määrän kontakteja. Joskus soittoharrastuksesta saattaa muutoin tulla yksinäistä puurtamista.

Piano on suosituin soitin, myös Mäntsälässä. Tyni vinkkaa, että klarinetissa, poikkihuilussa ja sellossa on tilaa ja noissa soittimissa Mäntsälässä on hyvät resurssit.

– Tulevaisuuden haave on, että Mäntsälään saadaan perustetuksi pop & jazz -ryhmä. Se onnistuu, kun oppilaita ilmoittautuu tarpeeksi.

Monimuoto-opiskelussa opiskelija voi hankkia 30 minuutin mittaisia tunteja oman harkintansa mukaan. Siinä ikähaitari on ollut teineistä kasikymppisiin.

Opiskelija voi hakeutua myöskin kolmen oppitunnin kestävään kokeiluun, jossa hän voi omavalintaisesti kokeilla jotakin soitinta tai useampiakin.

Tyni kiittelee yhteistyötä päiväkotien kanssa. Sen ansiosta on useammassakin päiväkodissa musiikkileikkikoulu.

Opisto on panostanut paljon musiikkiteknologiaan. Siinä musiikkia käsitellään tietokoneen avulla.

Myös opettajat ovat hyvin valveutuneita digiopiskeluun. Musiikkiteknologia kuuluu yhtenä osana laajan oppimäärän mukaiseen opetukseen

Tyniä musiikinopetuksessa kiinnostaa sen monimuotoisuus. Siinä voi hyödyntää pedagogisia taitoja ja tutustua eri kulttuureihin. Viehtymystä lisäävät erilaiset oppijat samoin kuin persoonalliset työkaverit.

Haku päättyy toukokuussa

Uusia opiskelijoita haetaan sekä Hakuajat Porvoonseudun musiikkiopiston ensi vuoden opintoihin päättyvät 7.5. ja musiikkileikkikouluun 31.5.

Opistossa on hyvin laaja valikoima. Siellä voi opiskella seuraavia soittimia: viulu, alttoviulu, piano, sello, trumpetti, klarinetti, saksofoni, kantele, poikkihuilu, akustinen kitara, harmonikka. Lisäksi aineina ovat musiikkileikkikoulu, musiikin hahmotusaineet ja musiikin teknologia, kansanmusiikki, jousi- ja puhallinorkesterit ja laulu.

Sisäänpääsytestit tutkintoihin pyrkiville järjestetään kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut