Mäntsälän Lionseilla positiivinen ongelma – "siitä voi antaa kunnalle arvosanaksi 10+"

LC Mäntsälän Mamsellien presidentti Terhi Hämäläinen (oik.) ja kunnan yhteyshenkilönä toiminut Risto Kononen järjestivät lionsit turvavälein hyökkäämään roskien kimppuun. Lasse Herrala

Lasse Herrala

Mäntsälän kolme Lions Clubia tempaisivat valtakunnallisen lionsien teeman mukaisesti Kulmat kuntoon – yhdessä ympäristön puolesta.

Kirsikkapuistoon oli ehtinyt lähes 20:een nouseva joukko roskapusseineen. Klubilaiset tosin joutuivat yllätetyiksi: joenvartta oli tarkoitus siivota, mutta roskia ei juurikaan löytynyt!

– Kiva, että Mäntsälässä on ryhdistäydytty. Joenvarsi on nyt ihana, siitä voi antaa kunnalle arvosanaksi 10+, kiteytti LC Mäntsälä/ Mamsellien presidentti Terhi Hämäläinen.

Joen rantoja ovat siivonneet ainakin jalkapalloilijat. Ehkäpä siisti ympäristö on saanut kulkijat uusiin ajatuksiin: ei roskata, niin näyttää vieläkin paremmalta.

Kun roskia ei löytynyt suunnitellusti joen varrelta, lionsit siirtyivät puhdistamaan lähikatuja ja -teitä.

Hämäläinen kertoo, että idea roskien keruuseen tuli viime syksyn piiriforumissa.

Siellä ELY-keskuksen esitelmöitsijä etsi kunnista yhteistyökumppaneita siivoushankkeeseen.

Mäntsälän lionsit lähtivät mukaan ja täällä vastuussa ovat olleet ennen muuta Mamsellit.

Eri puolella Suomea on Kulmat kuntoon -hankkeessa muun muassa siivottu sankarihautoja, kulkuväylien varsia ja rakennustyömaitten ympäristöjä. Merenrantojen siivouksessa on löydetty jopa pulloposti.

Joissakin kunnissa lionsit ovat olleet yhdessä suunnittelemassa ja toteuttamassa viihtyisämpää ympäristöä.

– Samassa yhteydessä on mahdollista suorittaa myös diabetes-kävely, innostaa LC Mäntsälän presidentti Carl-Ole Johansson.

Valtakunnallista diabetes-viikkoa vietettiin 19.–25.4.

Tempauksen toteuttajina ovat olleet LC Mäntsälä, LC Mäntsälä/Nelosväylä ja LC Mäntsälä/ Mamsellit Mäntsälän kunta on mukana toteutuksessa, ja talkoolaiset saavat kunnalta roskapussit. Kunta vastaa myös jätesäkkien keräilystä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut