Palanut liikekiinteistö odottaa päätöstä keskustassa

Tulipalossa tuhoutuneesta kiinteistöstä on osa jo purettu. arkisto/Lasse herrala

Jesse Helminen

Syksyllä 2020 pahasti tulipalon vaurioittaman Peltolantien ja Lahdentien risteyksessä sijainneen Kiinteistö Oy Huikkolan liikekiinteistön tulevaisuus on vielä täysin auki:

– Koko tilanne on se, että se on edelleen vakuutusyhtiön käsittelyssä, eikä meillä ole tietoa vielä siitä, miten tämä tulee etenemään ja kaikki tietenkin riippuu siitä vakuutuspäätöksestä, kertoo Lotta Yli-Ketola Kiinteistö Oy Huikkolasta.

Rakennuksesta purettiin vuodenvaihteessa entisen RTV:n pääty.

Purku täytyi suorittaa turvallisuussyistä. Märkä keli ja pakkanen olisivat voineet aiheuttaa sortumisvaaran.

Maaliliike RTV:n myymäläpäällikkö Joni Moisio kertoo, että RTV:n ollessa kiinteistössä vain vuokralaisena, on vakuutusasiat heidän puoleltaan jo hoidettu.

Lopullista vakuutuspäätöstä siis vielä odotellaan:

– Käsittämättömän kauan kestää, vaikka kaikki paperit on asianmukaisesti hoidettu ja jätetty jo useampi kuukausi sitten, Yli-Ketola harmittelee.

Kysyttäessä, onko rakennuksen tulevaisuutta mietitty vielä eri skenaarioiden kautta, ei Yli-Ketola osaa vielä kertoa mitään varmaksi.

Se on ainakin varmaa, että rakennus on nyt toimintakelvoton, ja sopimus jokaisen kiinteistössä toimineen yrittäjän kanssa on lopetettu.

Tilanne on tietenkin harmittava myös kiinteistöyrityksen näkökulmasta:

– Alue on nyt aidattu ja on se olosuhteisiin nähden siistissä kunnossa, mutta toivotaan, että saadaan nopeasti jonkinlainen päätös, Yli-Ketola lisää.

Vielä ei ole siis tiedossa, mitä rakennukselle lopulta tapahtuu, mutta yritystoiminta ei kiinteistössä jatkuu ainakaan ennen isoa remonttia tai purkamista ja uudisrakentamista.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut