Golfkausi alkoi Hirvihaarassa – "Ei ole elitististä puuhastelua, vaan kunnon ulkoliikuntaa ja vieläpä sieltä edullisimmasta päästä"

Hirvihaaran golfkenttä avattiin pelaajille keskiviikkona 21.4. ja kentällä oli koko päivän mukavasti pelaajia.

Pelaajilla oli paineita päästä kokeilemaan, miten lyönnit olivat talvehtineet tai mitä talviharjoittelu oli vaikuttanut.

Hirvihaaran Golf Oy:n hallituksen uutena puheenjohtajana toimii Juri Ruohola ja Hirvihaara Golf Mäntsälä ry:n hallituksen puheenjohtajana on Esa Kiuru.

Juri Ruohola on ollut pelaajajäsenenä seurassa vuodesta 2004 ja on nyt toista vuotta yhtiön hallituksessa.

– Aiemmin pelasin 20–30 kierrosta kaudessa, mutta viime vuonna kierroksia tuli 60. Puheenjohtajuus on luottamustehtävä, johon valitaan ja otan sen vastaan sillä vakavuudella.

Tällä kertaa hallitus nuorentui, kun mukaan tuli kaksi kolmekymppistä jäsentä mukaan.

– Yhtiön tilanne on erinomainen. Meillä tuote ja palvelut ovat hyvässä kunnossa, meillä on hyvä henkilökunta, joten isoja muutoksia ei tarvitse tehdä.

Golfin suosio on noussut ja ihmiset ovat huomanneet, että golf on koko kansan laji.

– Golfin suosio perustuu siihen, että se on ekologinen ja kiva sosiaalinen lähiliikuntalaji.

– Hirvihaara Golfin tunnettuutta haluan lisätä paikallisesti ja lähialueiden ihmisille ja yrityksille.

Tiedotuskanavia on nykyään runsaasti, on suoria kanavia jäsenille ja osakkeenomistajille. Lisäksi on muita kanavia, kuten Facebook, Linkedln, Instagram ja nettisivustot.

Toiminnan pitää näkyä myös taloudellisuusluvuissa lyhyellä sekä pitkällä tähtäimellä.

– Senioreilla on myös vahva rooli, he ovat yhtiön kivijalka, heitä pitää kuunnella. Tarkoitus on tehdä pikapuolin kysely, missä osakkaat pääsevät vaikuttamaan, lupaa Ruohola.

Esa Kiuru on ollut yhtiön hallituksessa vuodesta 2007 lähtien yleensä varapuheenjohtajana. Tälle kaudelle Kiuru lähtee mukaan lisäksi seuran hallituksen puheenjohtajana.

– Seuran puolella oli vahva talvikausi Vasoissa. Uusi treenihalli saatiin tehokkaaseen käyttöön. Uuteen kauteen lähdetään Vasojen kautta viemään golfin ilosanomaa eteenpäin. Kun saadaan Vasoja lisää, niin myös vanhemmat tulevat mukaan.

Golfissa esimerkiksi isovanhemmat ja lastenlapset voivat pelata yhdessä.

Kaiken tasoiset pelaajat pärjäävät kentällä, sillä 54:n ja vaikkapa 5:n tasoituksen pelaajat voivat pelata samassa lähdössä.

Tasoitusjärjestelmän myötä saadaan kierroksesta hyvä mieli.

– Tavoitteena on olla mukana kouluyhteistyössä. Ehnroosin koulun kanssa olemme jo menossa yhteistyöhön, kun siellä aloittaa vuoden päästä urheilupainotteinen seiskaluokka.

– Erilaisia tapahtumia pyrimme järjestämään vaikkapa puistogolf-tyyppisinä tapahtumina. Tarkoitus on kertoa, mitä golf todellisuudessa on. Sehän ei ole elitististä puuhastelua, vaan kunnon ulkoliikuntaa ja vieläpä sieltä edullisimmasta päästä.

Golfia voi pelata ihan kuntoiluna, mutta kilpailujakin löytyy.

Hirvihaarassa järjestetään monia kilpailuja tänäkin kautena kaikille ikäluokille erikseen, mutta myös yhdessä.

– Seurassa on nyt vahvat valmentajat Vasoille, kun Ari Savolaisen johdolla valmennusta hoidetaan ammattimaisesti ja Tomi Pund on ohjaajana aktiivisesti mukana, kertoo Kiuru.

Ammattivalmentajat Heini Haapala ja Ari Savolainen hoitavat seuran valmennusta ja koulutusta kaikille apua haluaville seuran jäsenille.

Plussia

Lajista ja seurasta

Ruohola, Kiuru ja seuran kapteeni Olli Weckström listasivat plussia lajille ja seuralle:

Huomaamatta tulee kävelyä kierroksella 14 000–15 000 askelta hyvässä seurassa ja pehmeällä alustalla. Nivelet eivät kärsi

Saa uusia pelikavereita ja ystäviä kentältä

Kropalle ja päälle hyvä. Korona-aikanakin on ollut toimiva laji

Meneillään on golfbuumi, joillakin kentillä eivät pelaajat ole tahtoneet saada peliaikoja. Hirvihaarassa peliaikoja kuitenkin on saanut hyvin, vaikka viime kautena pelattiin 32 000 kierrosta

Hirvihaaran kenttä on monipuolinen jokaiselle taitotasolle ja on ollut aina hyvässä kunnossa

Osakkeenomistaja pääsee varaamaan peliaikoja aiemmin ja osakkeen voi tietyin edellytyksin luovuttaa yhtiölle, kun jostakin syystä ei enää pysty pelaamaan. Osakkeesta ei tule elinikäinen riippa

Golf ei ole kallis eikä elitistinen. Osakkeella pelatessa hinta/kierros on sitä edullisempi, mitä enemmän pelaa.

Aloittamisen kynnys on matala: Rangelle pääsee kokeilemaan lainamailoilla, ja joku tulee neuvomaan.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut