Kokoomus hakee suurimman paikkaa

Kokoomus on tällä hetkellä Mäntsälän kolmanneksi suurin puolue. Viime kuntavaaleissa tapahtui paikanvaihdos, kun sosiaalidemokraatit nousivat toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

Viime vaalit oli puolueelle pettymys. Vielä vuonna 2012 kokoomus hätyytteli keskustan asemaa suurimpana puolueena. Vuonna 2017 se tippui selvästi kahden suurimman kelkasta ja ääniosuus laski 4,9 prosenttiyksikköä Paikkaluku putosi 11:stä yhdeksään.

Syy huonoon menestykseen taisi olla muualla kuin politiikassa. Kokoomuksen silloinen vaalipäällikkö Tommi Aura sai rikostuomion petoksista vähän ennen vaaleja asetuttuaan jo ehdokkaaksi.

– Tämä on menneen talven lumia. Näemme, että taakse on turha kuikuilla, vaan katse vain eteenpäin ja Mäntsälä mielessä, puolue vastaa kysymykseen Tommi Auran osuudesta viime vaalien huonoon menestykseen.

Puolue kertoo lähtevänsä tavoittelemaan suurimman valtuustoryhmän paikkaa.

Kokoomuksella on kansanedustaja Mäntsälästä niin kuin sosiaalidemokraateillakin.

Antaako tämä nostetta paikalliselle menestykselle?

– Kansanedustaja Mäntsälästä on aina iloinen asia ja uskomme sen vaikuttavan myös tulokseen.

Kokoomuksen keskeiset teemat Mäntsälässä ovat terveet ja turvalliset koulut, terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen kunnassa, kylien ja keskustan tasapainoinen kehittäminen sekä vahva kuntatalous.

Kouluturvallisuus tarkoittaa muun muassa sitä, että kenenkään ei tarvitse pelätä.

– Kiusaamiselle kouluissa laitetaan piste. Turvallisuuteen kuuluu myös oikeus turvalliseen koulutiehen, puolue vaatii.

Terveys ja hyvinvointi ovat esimerkiksi sitä, että kunta satsaa ennaltaehkäiseviin toimiin olemalla mahdollisimman hyvä ympäristö liikkua.

Kylät tuntuvat olevan lähellä myös kokoomuksen sydäntä.

– Palvelukyläalueiden houkuttavuus ja vetovoimalisäys Mäntsälälle on huomattu. Etätyön lisääntyminen ja tekniikan kehittyminen ovat mahdollistaneet työn tekemisen myös muualta kuin työpaikalta. Tämä vaikuttaa kehyskuntien houkuttelevuuteen myönteisesti ja kehitystä on tuettava.

Kuntataloudessa kokoomus korostaa yrittäjyyttä.

– Vahvaan kuntatalouteen tarvitsemme muun muassa yrityksiä. Ilman menestyviä yrityksiä ja verotuloja kunta ei pärjää. Kunnan tulee huolehtia paikallisten yritysten toimintaedellytyksistä ja panostaa jatkossakin yritys- ja asuntotonttien kaavoittamiseen. Lisäksi kunnan julkiset hankinnat tulee valjastaa paremmin kehittämään yrittäjyyttä ja työllisyyttä, puolue esittää.

Mäntsälän Uutiset esittelee kaikki kuntavaaleissa Mäntsälässä ehdolla olevat puolueet ja ryhmät.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut