Työmaasta kuvauspaikaksi – Mäntsälässä kuvatussa sarjassa mukana myös paikallisia avustajia

Televisio: Mäntsälässä kuvattiin uutta psykologista trilleriä

Ehnroosin koulun rakennustyömaa muuttui hetkeksi aikaa televisiosarjan kuvauspaikaksi, kun työmaalla kuvattiin lauantaina 17. päivä huhtikuuta Elisa Viihteen uutta alkuperäissarjaa nimeltä ”Sijainen”.

Sarjan kuvauksissa nähtiin kuvauspaikan lisäksi myös paikallisia, kun tuotantoyhtiö oli viikkoa aiemmin etsinyt muun muassa sosiaalisen median kautta kahta avustajaa kuvauksiin esittämään rakennustyömaan työntekijöitä.

Kuinka Mäntsälä ja Ehnroosin koulun rakennustyömaa lopulta päätyivät sarjan kuvauspaikaksi?

– Kuvauspaikaksi sopivaa rakennustyömaata oli korona-aikana todella vaikea löytää pääkaupunkiseudulta ja etenkin Helsingistä ja sen lähikunnista, mutta kauempana Helsingistä löytyi sellaista joustavuutta, että voitiin turvallisesti kuvata rakennustyömaalla.

– Kuvauspaikkajärjestäjämme Lauri Vänskä löysi sitten tämän Mäntsälän rakennustyömaan, kertoo sarjan parissa työskentelevä Helsinki-Filmin tuottaja-käsikirjoittaja Mia Ylönen.

Ehnroosin työmaa esittää sarjassa uuden kirjaston rakennustyömaata ja sen piti vastata sitä lopullista rakennusta, joka sarjassa nähdään. Sarjassa nähtävä valmis rakennus sijaitsee Kirkkonummella.

Kuvauspaikaksi sopivaa työmaata oli korona-aikana vaikea löytää.

Yhteistyö työmaan kanssa sujui hyvässä yhteisymmärryksessä ja etenkin koronaan liittyviä turvarajoituksia pystyttiin hyvin noudattamaan:

– Paikalla olivat vain välttämättömät henkilöt, eli näyttelijät ja kuvausryhmä, Ylönen valaisee tiukkoja järjestelyjä.

Valmis sarja tullaan näkemään Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun tarjonnassa vuonna 2022. Kolmiosainen trilleri perustuu brittiläiseen The Replacement -minisarjaan, joka on näytetty BBC:llä vuonna 2017. Sarjan ovat luoneet Joe Ahearne ja Nicole Cauverien, ja sen on tuottanut Left Bank Pictures. Brittiversion pääroolissa nähtiin Vicky McClure.

Suomalaisversion tuottaa Helsinki-Filmi Oy ja sen ohjaa Jyri Kähönen (Sorjonen, Trackers). Kotimaisen käsikirjoituksen takana ovat Mia Ylönen ja Tuuli Hostikka. Päärooleissa nähdään Maria Ylipää, Pamela Tola ja Olavi Uusivirta.

Helsinki-Filmi Oy on Pohjoismaiden suurimpia tuotantoyhtiöitä. Yhtiö on tuottanut 30 pitkää elokuvaa ja useita draamasarjoja, ja sen menestyneimpiin elokuviin kuuluvat Tove, Teräsleidit, Tom of Finland, Leijonasydän ja Napapiirin sankarit.

Mäntsälässä on viime vuosina myös kuvattu muitakin televisiosarjoja ja elokuvia. Esimerkiksi viime kesänä Mäntsälässä nähtiin suuren maailman tunnelmaa, kun Suomen kenties menestynein elokuvaohjaaja Renny Harlin toi kuvausryhmänsä Saaren kartanolle.

Kartanolla kuvattiin tuolloin Solar Filmsin tuottaman Luokkakokous -elokuvasarjan kolmatta osaa.

Vuonna 2018 taas tuli ensi-iltaan Pamela Tolan ohjaamaa komediaelokuva Swingers, joka kuvattiin Hirvihaaran kartanossa. Samana vuonna Kellokoskella kuvattiin rikossarja Sorjosta ja kylmän sodan aikoihin sijoittuvaa 10-osaista Nyrkki-televisiosarjaa. Nyrkin ovat käsikirjoittaneet mäntsäläläiset Kirsti Manninen ja Katri Manninen.

Lisäksi yliopistollisen eläinsairaalan arkea seuraavaa ”Eläinsairaala” -sarjaa kuvattiin tuotantoeläinsairaalassa Mäntsälässä Saaren kylässä.

Mäntsälässä työskentelevien mukana matkattiin sarjassa myös tilakäynneille.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut