Ammattiopinnoissa jatkuva haku on tätä päivää: Keudassa jo kaksi kolmasosaa hakijoista valitaan näin – myös seurakuntaopistossa käytäntö voimassa

Kevätaurinko lämmittää ja Järvenpään seurakuntaopistossakin tähyillään kohti valoisampaa tulevaisuutta ilman koronapeikkoa. Lehtori, opinto-ohjaaja Marko Väisänen kertoo, että kaikkiin koulutuksiin voi hakea kevään ja kesän aikana myös jatkuvassa haussa ja saada mahdollisesti syksyksi opiskelupaikka silläkin tavalla. Sauvo Jylhä

Tanja-Elina Niemi

Ammatillisiin opintoihin on Keski-Uudellamaalla ollut yhteishaussa hyvin hakijoita. Keudalla hakijoita oli kaikkiaan 4499. Ensisijaisia hakijoita oli 1207 (edellisvuonna 1148).

Keudalla on oppilaitoksia kuudella paikkakunnalla.

Järvenpään kahdessa toimipisteessä oli mahdollista hakea 14 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 1427, joista ensisijaisia 360. Sähkö- ja automaatioalan sekä autoalan perustutkintoihin oli eniten hakijoita.

Keravalla eniten hakijoita oli liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin. Keravan kahdessa toimipisteessä oli 309 ensisijaista hakijaa 9 eri perustutkintoon. Yhteensä hakijoita oli 1216.

Mäntsälän kahdessa toimipisteessä oli mahdollista hakea 10 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 698, joista ensisijaisia 186. Kiinnostavimmat alat olivat maatalous- sekä rakennusalan perustutkinnot.

Tuusulan kahdessa toimipisteessä kiinnosti eniten media-ala ja kuvallinen ilmaisu sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnot. Viiteen eri perustutkintoon oli hakijoita yhteensä 513, joista ensisijaisia 196.

Kaikille peruskoulunsa päättäville nuorille on Keudassa jatkopaikka.

Nurmijärvellä oli mahdollista hakea 8 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 496, joista ensisijaisia 131. Eniten hakijoita oli sähkö- ja automaatioalan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin.

Sipoossa hakijoita kiinnosti eniten sähkö- ja automaatioalan perustutkinto. Yhteishaussa oli mahdollista hakea 3 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 149, joista ensisijaisia 29.

VALMA-koulutukseen ja perusopetuksen lisäopetukseen Keudan eri toimipisteisiin haki yhteensä 279 opiskelijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 139.

– Kaikille peruskoulunsa päättäville nuorille on Keudassa jatkopaikka, lupaa rehtori Anna Mari Leinonen Keudan tiedotteessa.

Sen varmistaa myös tänä vuonna toteutuva oppivelvollisuusuudistus, joka astuu voimaan elokuun alussa.

Yhteishaussa valitut Keudan opiskelijat voivat ilmoittautua lukio-opintoihin opiskelemaan kaksoistutkintoa ja perustutkinnon ohella voi useilla aloilla suorittaa ammattikorkeakoulun väyläopintoja.

Jatkuva haku ja sen merkitys näkyy yhteishaun hakijamäärissä: Keudassa jatkuvassa haussa valitaan jo kaksi kolmasosaa hakijoista.

MYÖS Järvenpää seurakuntaopistossa voi kaikkiin koulutuksiin hakea kevään ja kesän aikana myös jatkuvassa haussa.

– Viime vuoteen verrattuna yhteishaun hakijamäärissä ei ole juurikaan muutoksia, kertoo lehtori, opinto-ohjaaja Marko Väisänen.

– Ensisijaisia hakijoita perustutkintoihimme on Järvenpäässä 86 ja yhteensä hakijoita on 286. Aloituspaikkoja on ammatillisiin perustutkintoihin yhteensä 100.

Seurakuntaopistossa eniten hakijoita on kasvatus- ja ohjausalan sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon.

– Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto kiinnosti tutkinnoistamme vähiten.

Ammattiopintoihin valmentavaan Valma-koulutukseen oli ensisijaisia hakijoita 33, aloituspaikkoja on 20.

Koronapandemia ei Väisäsen mukaan näy hakijamäärissä, mutta se on vaikeuttanut asioita.

– Esimerkiksi koulutukseen tutustumisia, vanhempainiltoja ja koulutusmessu-tyyppisiä tapahtumia oli vaikea järjestää korona-tilanteen vuoksi.

Tiedot yhteishaun tuloksista tulevat julki 17.6.

Keudan mediaopetus sai uudet tilat Järvenpäässä – tilat ja tekniikka taipuisivat illan uutislähetyksiin

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut