Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Demarit: Ei uimahallia ensi kaudella, lentokentälle varauksellinen kyllä

Kuntavaalit: Demarit haluavat parantaa kuntalaisten mukanaoloa päätöksenteossa.

Sosiaalidemokraatit oli viime kuntavaaleissa vuonna 2012 Mäntsälän toiseksi suurin puolue. Se sai 11 edustajaa valtuustoon ja nousi paikkamäärässä kokoomuksen ohi. Demarit saivat 25 prosenttia annetuista äänistä.

Demarit oli viime kuntavaalien suurin menestyjä vihreiden jälkeen. Se lisäsi kannatustaan yli kaksi prosenttia.

Puolueen tavoite on nyt lisätä paikkamääräänsä yhdellä. Keskeinen tavoite ei ole päästä suurimmaksi tai pitää kokoomus takana.

– Tärkeämpänä pidämme toimivien keskusteluyhteyksien ja hyvän yhteistyöasenteen säilyttämistä tulevien valtuutettujen kanssa. Kuntademokratiassa käsiteltävillä asioilla on vähemmän ideologisia ulottuvuuksia, kuin esimerkiksi eduskunnan päätöksenteossa. puolueen vastaukset Mäntsälän Uutisten kysymyksiin lähettänyt Reijo Liinamaa kirjoittaa.

Demareilla on seitsemän Mäntsälää koskevaa keskeistä vaaliteemaa, joihin kuuluvat terveys ja hoiva, kasvatus ja sivistys, liikunta ja hyvinvointi, nuoriso- ja kulttuuritilat, talous ja elinvoima, viestintä ja markkinointi sekä kylien ja keskustan tasapainoinen kehittäminen.

Kuntien keskeiset tehtävät liittyvät demarien mielestä koronan jälkeiseen aikaan sopeutumiseen, valtakunnalliseen Sote -uudistukseen valmistautumiseen sekä kuntademokratian ja -hallinnon läpinäkyvyyden sekä kuntalaisten osallistamisen lisäämiseen

Uutena asiana demarit haluavat nostaa esille paremman keskustelun ja kuntalaisvaikuttamisen.

– Kuntapoliittista keskustelua luottamushenkilöiden ja kuntalaisten välillä on saatava enemmän tosiasioihin perustuvaksi. Tarvitaan sekä keskusteluympäristön kohentamista, oikean tiedon lisäämistä ja toimivia palautekanavia kuntalaisilta viranhaltijoille.

Demarit haluavat pitäytyä viime vuonna hyväksytyn Mäntsälä 2026 -ohjelman päätöksissä. Esimerkiksi Arolan koulun lakkauttaminen perustui tähän.

Puolue ei myöskään ole ajamassa uimahallin rakentamista ensi valtuustokaudella. Hallin tuloa on kuitenkin pidettävä esillä.

– Uuden valtuuston tulee päättää rakennuspaikka, tehdä siihen liittyvät kaavoitusratkaisut sekä valmistella hankesuunnitelma, demarit ovat kirjanneet vaaliohjelmaan.

Viime kuntavaaleissa uimahallin rakentaminen oli keskeinen vaaliteema sosiaalidemokraateilla.

Lentokenttä saa puolueelta varauksellisen kannatuksen.

Näemme kentällä pääosin myönteisiä vaikutuksia, kuten imago, vetovoima sekä työllisyysvaikutukset. Luonto- ja ympäristöarvot tulee tutkia sekä vaikutukset asumisviihtyvyyteen ja elinkeinonharjoittajien toimintaan tulee selvittää ja mahdolliset haitat arvioida.

Viime vaaleissa äänisaalis perustui kolmeen kärkiehdokkaaseen, jotka saivat yli 43 prosenttia puolueen äänistä Mäntsälässä. Kolmikko on ehdolla nytkin. Perustuuko vaalitulos liikaa muutamaan kärkiehdokkaaseen?

– Jokaisella puolueella on omat ehdokkaansa ja ehdokkailla oma historiansa kuntapolitiikassa, demariryhmä vastasi.

Eniten ääniä saaneet olivat Antti Rinne, Heta Ravolainen-Rinne ja Heli Hallikainen.

Mäntsälän Uutiset esittelee kaikki kuntavaaleissa Mäntsälässä ehdolla olevat puolueet ja ryhmät.