Keskustan tavoite olla kuntavaalien suurin, puolue nostaa Arolan koulun uudelleen esille

Keskusta aikoo säilyttää ykköspaikkansa Mäntsälässä. Ei tiedossa

Pasi Huuhtanen

Mäntsälän keskusta on kunnan suurin puolue. Niin on ollut jo pitkään. Viime kuntavaaleissa keskusta sai 26,2 prosenttia annetuista äänistä. Puolue piti hyvin asemansa, sillä sitä edeltävissä vuoden 2012 vaaleissa äänisaalis oli 26.9 prosenttia.

Puolueella on 12 valtuustopaikkaa. Kesäkuun vaaleissa keskusta yrittää saada yhden lisäpaikan eli paikkamäärä olisi 13. Tavoite on myös olla Mäntsälän suurin puolue.

Keskeinen vaaliteema puolueella on, että perheet viihtyvät Mäntsälässä ja että Mäntsälä on lapsiystävällinen kunta.

Keskusta korostaa kylien asemaa. Toinen vaaliteema on elinvoimaiset kylät ja vireä kuntakeskus.

Kyliin liittyen keskusta aikoo nostaa tulevalla valtuustokaudella uudelleen mietittäväksi Arolan koulun lopettamispäätöksen

– Etelä-Mäntsälän kylät ovat kunnan vahvimmin kasvavaa aluetta. Arolan koulun ylläpitoa ja kehittämistä oli laiminlyöty jo pitkään. Lakkauttamispäätös on tehty puutteellisilla ja osin virheellisillä tiedoilla. Mäntsälän keskusta on sitoutunut Arolan kouluun ja haluaa tarkastella Arolan koulun jatkamisen edellytyksiä tulevalla valtuustokaudella, puolue vastaa Mäntsälän Uutisten kysymykseen ” Mikä on kantanne Arolan koulun lakkauttamiseen”.

Kolmas vaaliteema puolueella on päätöksenteon läpinäkyvyys ja avoimuus.

– Tavoitteena on viranhaltijoiden jalkautuminen kuntalaisten pariin livenä ja etänä.

Keskusta toivoo kuntalaiskeskustelun lisäämistä ja vahvistamista. Keskustelun pitäisi olla monipuolista niin, että myös virkamiehet ovat mukana. Tämä onnistuisi parhaiten uuden keskustelualustan luomisella someen, puolue katsoo.

– Kunnan on tärkeä luoda keskustelualusta kuntalaisten ja viranhaltijoiden keskustelun mahdollistamiseksi. Viranhaltijoiden on tärkeä osallistua keskusteluun. Keskustelun on tärkeää olla kuntalaisia osallistavaa, keskusteluun kannustavaa ja kunnioittavaa.

Lisäksi keskustan tavoitteina Mäntsälässä ovat etätyömahdollisuuksien täysimääräinen hyödyntäminen sekä

kolmannen sektorin ja vapaaehtoistyön mahdollisuuksien löytäminen ja kehittäminen.

Mikä on puolueenne kanta lentokentän rakentamiseen?

– Pienilmailulentopaikka toisi Mäntsälän kunnalle positiivisia signaaleja. Lentopaikka voisi tuoda taloudellista hyötyä alueelle ja luoda tulevaisuudessa uudenlaisia mahdollisuuksia kunnan yrityksille. Alue voisi toimia myös tapahtumakenttänä. Lentopaikka ei saa vaarantaa alueen viihtyisyyttä, muuta käyttöä, eikä aiheuttaa kohtuutonta haittaa asukkaille tai ympäristölle.

Pitäisikö uimahallin rakentaminen aloittaa ensi valtuustokaudella?

– Keskusta kunnioittaa Mäntsälä 2026 ohjelmaa. Mikäli taloudelliset edellytykset täyttyisivät, Mäntsälään voidaan rakentaa uimahalli jo aikaisemmin. Jatkossa on tärkeä seurata uimahallihankkeen suunnittelukustannuksia.

Mäntsälän Uutiset esittelee juttusarjassaan kaikki kuntavaaleissa Mäntsälässä ehdolla olevat puolueet ja ryhmät.

Kommentoi

Palvelut