Omatoimirasteja jo toisena keväänä – "suunnistuspiirien koronainnovaatio"

Omatoimirastit, suunnistuspiirien koronainnovaatio, keräsi viime vuoden rajoituskeväänä niin rutinoituneita suunnistajia kuin uusia lajiin tutustujia kuntoilemaan oman aikataulun mukaan.

Hyväksi koettua käytäntöä on jatkettu ympäri Suomen myös tänä keväänä. Omatoimirastit ovat metsässä pitempään kuin vain yhden kuntosuunnistusillan ajan, ja näin lähtöpaikalle tai metsään ei muodostu ruuhkaa.

Kartta tulostetaan itse ja karttamaksu maksetaan järjestävän seuran tilille.

Tulospalvelua ei ole, mutta innokkaat pystyvät lataamaan rannetietokoneidensa suunnistusdataa nettiin rastit.fi-palvelun kautta ja näin vertailemaan suoritustaan muiden reittinsä ladanneiden kanssa.

Myös Mäntsälän Urheilijat järjestää omatoimirasteja. Viikoittain vaihtuvat rastit ovat maastossa aina keskiviikosta sunnuntaihin.

Seuran nettisivuilta www.mantsalanurheilijat.fi löytyy tieto kunkin viikon suunnistuspaikasta sekä ratakartat, joista voi tulostaa mieleisensä.

Suunnistajat luottavat siihen, että kartan tulostaneet myös maksavat seuran tilille karttamaksun.

Viime keväänä MU:n suunnistuskoulu jäi koronan takia kokonaan pitämättä.

Tänä vuonna perinteisen kerran viikossa kokoontuvan suunnistuskouluryhmän sijaan pidetään muutaman harjoituskerran periodi, ”perheiden aloitusrastit”, jossa yhtä aikaa opastetaan vain saman perheen lapsia.

Suunnistusopetus on suunnattu vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneille lapsille, joiden mukaan harjoituksiin toivomme omaa saattajaa.

Ilmoittautuminen näille aloitusrasteille tapahtuu MU:n nettisivujen kautta. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi tieto oman opastustuokion aikataulusta.

Lapsiperheiden aloitusrastit sisältää kokoontumisia kolmena viikonloppuna:

17.–18.4. Hirvihaaran hiihtokeskuksessa suunnistetaan monta harjoitusta. Lauantaiaamuna tutustutaan rastireitti- ja tukireittiratoihin (lisävaihtoehtona avoimet rastit), toisena harjoituksena on omatoimirastit oman aikataulun mukaan ja sunnuntaina tarjolla on toinen rasti- ja tukireittiharjoitus. Myös karttamerkkejä ja muita suunnistuksen perustaitoja sisältyy perhekohtaiseen ohjaukseen.

24.4. tutustutaan Kaunismäen omatoimirasteihin. Rastien aloituspisteessä on ohjaaja opastamassa matkaan, ja 8.5. kokoonnutaan Jokelanseudun kerhotalolla, jossa ohjaaja samoin opastaa omatoimirasteille.

Lisäksi toimintaan mukaan ilmoittautuneet saavat sähköpostitse tietoa kunkin viikon omatoimirasteista / kuntorasteista, joilla voi käydä itsenäisesti.

Sähköpostilistan kautta kerrotaan myös mahdollisista muista lapsille sopivista suunnistusmahdollisuuksista pitkin kesäkautta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut