Keväiseen ongelmaan haetaan helppoa ja kollektiivista ratkaisua

Kampanjat: Juniorijoukkue kampanjoi siistimmän ympäristön puolesta

Ilmojen lämmetessä ja lumien sulaessa useampikin ulkoilija on varmasti törmännyt jokakeväiseen ikävään ongelmaan, kun koirankakat pilkistävät lumen alta.

Taajama-alueella olisi suotavaa kerätä koiran jätökset pussiin, mutta onko roska-astioita tarpeeksi? Tähän ongelmaan Mäntsälän Urheilijoiden P10–11-jalkapallojoukkue hakee ratkaisua omalla tarrakampanjallaan.

Idea lähti liikkeelle seuran toiminnassa mukana olleelta vanhemmalta, joka itse havahtui omalla kotikadullaan siihen, että koirankakan lisäksi jo pussiin kerätyt jätökset eivät aina löytäneet tietään asianmukaiseen roska-astiaan.

Hän oli nähnyt, kuinka pusseja oli nostettu esimerkiksi liikennemerkkiin roikkumaan.

– Aluksi ajattelin jakaa tarroja omalle asuinalueelle, mutta tätä ajatusta innostuttiin sitten laajentamaan, ja päätettiin, että voidaan tehdä tätä koko joukkueen voimin.

Kampanjan tarkoituksena on siis jakaa saatekirjeitä, jossa kerrotaan, että asukas voi halutessaan osallistua kirjeen mukana tulleella tarralla kampanjaan, jossa tarralla voi ilmoittaa koiranulkoiluttajille, että omaan roskikseen on sallittua jättää koirankakkapusseja.

Tarroja ei siis tulla kiinnittämään suoraan kenenkään roskiksiin, vaan osallistuminen on vapaaehtoista. Näin kannustetaan koiranomistajia huolehtimaan yhteisen ympäristön siisteydestä.

– Ideana on, että lähdemme jakamaan näitä viikon loppupuolella saatekirjeen kanssa, ja ihmiset voivat vapaaehtoisesti laittaa tarroja oman roskiksensa kylkeen, joukkueenjohtaja Suvi Lilja kertoo.

Samalla kun kirjeitä jaetaan, ovat reippaat juniorit lupautuneet myös keräämään roskia kyseisiltä katualueilta.

Kyseinen toiminta kertookin paljon joukkueen ilmapiiristä. Yhteisillä kampanjoilla, retkillä ja treenien ulkopuolisilla tapahtumilla halutaan kannustaa lapsia yhteisölliseen tekemiseen ja opettaa heitä vastuullisuuteen, sekä saavuttamaan hyvää yhteishenkeä. Tätä yhteishenkeä tarvitaan sekä pelikentällä, että vapaa-ajalla.

Joukkueen haaveissa olisikin päästä toteuttamaan ensimmäinen pidempi turnausmatka, ja pelaajat keräävätkin nyt varoja osallistuakseen esimerkiksi Ahvenanmaan cuppiin.

Kirjeessä mainitaan myös tilinumero, johon voi halutessaan tehdä lahjoituksen reissua varten. Mäntsälän Urheilijoiden P10–11 joukkue koostuu lähes 30 innokkaasta 9–11-vuotiaasta pelaajasta, joista osa on vasta-alkajia ja osa pelannut samassa joukkueessa jo vuodesta 2015 lähtien.

Joukkue jakaantuu kahteen eri ryhmään: kilparyhmä ja harrastepelaajat. Joukkueen toimihenkilöt toivottaa kaikki uudet pelaajat tervetulleeksi mukaan matalankynnyksen joukkueeseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut