Alakoulujen maskisuositus sählättiin – Päätökset pitäisi miettiä loppuun asti, sanoo rehtori Seppo Mentula

Kuluneen viikon maskisähläys on aiheuttanut epävarmuutta esi- ja alakoululaisten vanhemmissa.

Paijalan ja Rusutjärven koulujen rehtori Seppo Mentulan mukaan lapset ovat kuitenkin ottaneet käänteet rauhallisesti.

Tiistaina Uudenmaan koronanyrkki eli pandemian koordinaatioryhmä ilmoitti, että alakouluissa ja alakoulujen yhteydessä olevissa esikouluissa suositellaan maskien käyttöönottoa 6-11 -vuotiaille.

Torstaina iltapäivällä koronanyrkki tviittasi, että maskisuositusta ei annetakaan vielä, vaan sen yksityiskohtia hiotaan.

Keusoten alueella koronanyrkin suositusta alettiin ajaa saman tien kuntien toteutettavaksi. Suuressa osassa kouluja maskin käytöstä kerrottiin oppilaille torstaiaamuna. Niin myös Paijalassa ja Rusutjärvellä.

– Meillä se järjestettiin niin, että kerroin keskusradiossa tulossa olevista muutoksista. Lisäksi huoltajille ehdittiin kertoa maskien käyttöönotosta, Mentula kertoo.

Ekaluokkalaiset eivät ole olleet kertaakaan juhlasalissa kaikkien kanssa.

Seppo Mentula

Suuri osa huoltajista sai Inschool-viestin asiasta torstaina.

Myös Keravalla oltiin nopeita. Maskien käyttöönotosta päätettiin keskiviikkona. Keravalla päätettiin kuitenkin, että maskeja ei oteta käyttöön esikouluissa.

Kaikki päätökset niin Keravalla kuin Keusoten alueellakin menevät nyt uusiksi. Kunnat noudattavat melko tarkasti Uudenmaan koordinaatioryhmän suosituksia, eli odottelevat ryhmän uutta linjausta.

– Tämä on aiheuttanut sekavuutta. Toivoisin, että päätökset mietitään loppuun asti ennen kuin niitä julkistetaan, Mentula sanoo.

Maskien käyttö ei olisi pakollista.

– Kyllä me pystymme elämään sen kanssa, että joku lapsi ei käytä maskia, Mentula sanoo.

Rehtori kertoo, että kun Keusoten linjaus tuli, hän sai muutamalta vanhemmalta tiedon, että heidän perheensä lapsi ei ryhdy maskia käyttämään.

Keusote sai aikaa lasten maskienkäytön opetusvideon teolle. Keusotella on tarkoitus valmistaa ohjeet kasvomaskin käyttöön lapsilla.

Videota luultavasti tarvitaan vielä, ellei käy niin, että alle 12-vuotiaiden maskien käyttö perutan kokonaan. Uudenmaan koronanyrkin linjaus seuraava linjaus asiassa valmistuu ensi torstaina.

Korona on kaiken kaikkiaan vaikuttanut voimakkaasti tämän lukuvuoden koulutulokkaiden käsitykseen siitä, mikä on koulu.

– Ensiluokkalaiset eivät ole olleet kertaakaan juhlasalissa niin, että kaikki ovat olleet siellä. Näkemässä että tämä on meidän koulu. Yhteisöllisyys on kärsinyt, Mentula sanoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut