USU: Liikkumisrajoituksilla ei ole enää juurikaan kannatusta hallituspuolueissa

Jos liikkumisrajoitukset olisivat tulleet voimaan hallituksen kaavailemaan tapaan, ulkona liikkumista olisi rajoitettu pahimmilla epidemia-alueilla. Ulkoilu olisi kuitenkin ollut sallittua. Jussi Lopperi/Arkisto

Liikkumisrajoituksilla ei ole enää juurikaan tukea edes hallituspuolueissa. Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat eivät enää kannata liikkumisrajoitusten asettamista, kertoo Uutissuomalainen.

Hallituksen esitys liikkumisrajoituksista pysähtyi viime viikolla eduskunnan perustuslakivaliokuntaan.

SDP:n ryhmäjohtaja Antti Lindtman sanoo Uutissuomalaiselle, ettei hallituksen tule edistää liikkumisrajoituksia perustuslakivaliokunnan tyrmäämän esityksen pohjalta. Paavo Arhinmäen (vas.) mielestä liikkumisrajoitusten juna meni jo ja nyt pitäisi miettiä muita keinoja. Anders Adlercreutz (r.) toteaa, että liikkumisrajoitusten tekeminen on jo pelkästään lakiteknisesti hyvin vaikeaa.

Ryhmäjohtajista Emma Kari (vihr.) ei ota liikkumisrajoitusten edistämiseen kantaa. Antti Kurvisen (kesk.) mielestä liikkumisrajoituksia ei voida sulkea pois, jos niiden käyttöönotto katsotaan välttämättömäksi ja sille löydetään oikeudelliset perusteet.

Ryhmäjohtajista Arhinmäki ja Adlercreutz torjuisivat koronatartuntoja rajoittamalla ihmisten tapaamisia yksityistilaisuuksissa. Kari ja Kurvinen kannattavat maskipakon nopeaa edistämistä ja Kari lisäksi rokotusjärjestyksen muuttamista.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut