Nurmijärvellä koulussa joukkoaltistuminen – Keusote-kunnissa todettiin 14 uutta koronatartuntaa 4.4.

Kuvituskuva. Mikko Kontti

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän Keusoten alueella todettiin sunnuntaina 4.4.14 uutta koronatartuntaa.

Tartunnat kunnittain:

- Mäntsälä 2

- Järvenpää 1

- Nurmijärvi 4

- Tuusula 4

- Hyvinkää 1

- Pornainen 2

Nurmijärvellä Klaukkalan koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle, tiedotti Keusote sunnuntaina. Koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 29.3.-31.3.

Altistuneet oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä.

Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun rehtorilta Wilman kautta. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 30 henkilöä.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, joista suurin osa osoittautuu myöhemmin virusmuunnokseksi. Virusmuunnoksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Keusoten alueella on ollut viime vuoden keväästä laskettuna yhteensä 2 761 koronatartuntaa. Keusoten alueella karanteeniin asetettuja tänä vuonna yhteensä 5442 henkilöä (muitakin kuin Keusoten asukkaita) ja tällä hetkellä karanteenissa on 2 635 Keusoten asukasta.

Kommentoi

Palvelut