Tuusulassa joukkoaltistuminen koulussa – lauantaina 3.4. Keusoten alueella 19 uutta koronatartuntaa

Kuvituskuva. Outi Paappanen

Lauantaina 3.4.: Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän (Keusote) alueella todettiin lauantaina 19 uutta koronatartuntaa.

Tartunnat kunnittain:

- Mäntsälä 2

- Järvenpää 3

- Nurmijärvi 1

- Tuusula 6

- Hyvinkää 6

- Pornainen 1

Tartunnoista 8 jatkotartuntoja perheissä, jotka ovat karanteenissa. Jäljityksessä on Keusoten mukaan hieman viivettä.

Tuusulassa Rusutjärven koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 30.3. Altistuneet oppilaat asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä.

Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun rehtorilta Wilman kautta, kertoo Keusote tiedotteessaan. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 20 henkilöä.

Keusoten mukaan todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, joista suurin osa osoittautuu myöhemmin virusmuunnokseksi.

– Virusmuunnoksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia, kerrotaan tiedotteessa.

Koronatartuntoja on Keusoten alueella ollut viime vuoden keväästä laskettuna yhteensä 2747. Keusoten alueella karanteeniin asetettuja tänä vuonna yhteensä 5 381 henkilöä. Luku sisältää muitakin kuin Keusote-kuntien asukkaita. Tällä hetkellä karanteenissa on 2 623 Keusoten asukasta.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut