Mäntsäläläinen Jori Kota-aho televisiossa ennätysjahdissa

Televisio: Mäntsäläläinen liikunnan monitoimimies on jo tuttu TV:stä

Jori Kota-aho kotisalillaan poikansa Jaren kanssa, joka on myös esiintynyt vilaukselta televisiossa. Jesse Helminen

Jesse Helminen

Mäntsäläläinen personal trainer Jori Kota-aho nähdään huhtikuussa televisiossa FOX-kanavan Ennätystehtaassa.

– Maailmanennätystä lähden yrittämään.

Tarkempia yksityiskohtia ennätysyrityksestään Kota-aho ei voi vielä paljastaa, mutta kyseessä tulee olemaan fyysinen koitos:

– jotain liikkuvuutta ja voimaa vaativaa haastetta luvassa, eikä mitenkään helpoimmasta päästä, Kota-aho hymyilee.

Kota-aho kävi kuvaamassa jakson 8. päivä joulukuuta ja kyseinen jakso nähdään televisiossa 19. päivä huhtikuuta.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kertaalleen Vuoden mäntsäläläinen -äänestyksessäkin toiseksi tullut Kota-aho on televisiossa.

Maailmanennätystä lähden yrittämään.

Hänet on aiemmin nähty muun muassa Gladiaattoreissa, Duudsonit: Päällikkö -ohjelmassa sekä vaimonsa kanssa Tuttu Juttu Show’ssa.

Mikä saa hänet aina hakeutumaan mukaan televisio-ohjelmiin?

– Siellä pääsee aina tekemään jotain sellaista, mitä ei välttämättä kotona tai treeneissä tule tehtyä. Päällikössä esimerkiksi haudattiin auto ja kaivettiin se esiin, eli ei ihan heti sellaista tekisi itsekseen, Kota-aho naurahtaa.

Lisäksi Kota-aholle on tärkeää, että yksityisyrittäjänä hänen henkilöbrändinsä on esillä. Valmennuksen ja liikunnanohjauksen lisäksi Kota-aho saa pienen siivun tuloistaan sosiaalisen median kautta.

Etenkin nyt korona-aikaan liikunta-alalla on täytynyt ottaa sosiaalinen media ja mobiililaitteet käyttöön.

Televisiossa esiintyessä Kota-aholle on selvinnyt muutama asia, joka ei välttämättä ole kaikille katsojille itsestään selvää. Ensinnäkin realityohjelmiin osallistujille ei makseta ylläpidon lisäksi minkäänlaista esiintymispalkkiota.

Toisekseen monelle katsojalle voi ehkä tulla yllätyksenä myös se, kuinka rankasti ohjelmia käsikirjoitetaan vielä leikkauspöydällä.

Gladiaattorit ohjelmassa Kota-aho esimerkiksi loukkasi olkapäänsä niin, että se vaati leikkaushoitoa ja asiaa käsiteltiin kuvauksissa monelta kantilta, mutta ohjelmaan asti tapahtumasta ei päätynyt mitään:

– Siellä tehtiin pätkiä ja haastatteluja ja makasin fysioterapeuttien pöydällä, mutta mitään ei tuotu ohjelmaan. Sitä katsottiin vaimon kanssa ja ihmeteltiin, että mitä, Kota-aho valaisee tuntemuksiaan.

Myös Tuttu Juttu Show’n tekeminen oli mielenkiintoinen kokemus fyysisiin aktiviteetteihin tottuneelle Kota-aholle:

– Tuttu Juttuja katsottiin vaimon kanssa ennen kuvauksia, kun valmistauduttiin, mutta se on ihan eri asia katsoa TV:stä ja vastailla vain lennosta kysymyksiin, kun paikan päällä kaikki mene niin nopeasti.

Ennätystehtaassa kaikki meni kuvauksissa nappiin. Koronarajoituksista huolimatta tuotanto oli järjestetty ja aikataulutettu niin hyvin, että mitään ylimääräisiä kontakteja ei syntynyt ja osallistujat saivat keskittyä täysillä omaan suoritukseensa.

Entä, onko mäntsäläläisellä liikunnan monitoimimiehellä vielä intoa hakea uusiin haasteisiin ja kenties televisio-ohjelmiin?

– Moni on kysynyt minulta, että minun pitäisi mennä Selviytyjiin, mutta en ole ehkä sellainen juonittelija, mutta vaikka tippuisin ensimmäisenä, niin tekisin siellä sen oman ykkössuorituksen.

– Tykkään kuitenkin, että olisi fyysisiä haasteita.

Ennätystehdas FOX-kanavalla 5.4. alkaen maanantaisin klo 21. Kota-ahon jakso 19.4.

Kommentoi

Palvelut