Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Uudellemaalle yli puoli miljoonaa lähivirkistysalueiden kunnostukseen – suurimman potin sai Tuusula

Uudenmaan ely-keskus on myöntänyt kunnille yhteensä 9,6 miljoonaa euroa lähivirkistysalueiden kunnostamiseen ja kehittämiseen. Keski-Uudenmaan osuus rahoista on yli puoli miljoonaa.

Tuusulalle rahaa tuli kolmeen kohteeseen. Jokelan kuntoradan kehittämistä ja kuntoportaita varten kunta sai 67 695 euroa, Tuusulanjärven eteläosan esteetöntä lintutornia ja tornille esteettömän reitin rakentamista varten 195 600 euroa sekä Seitsemän veljeksen vaellusreitin opasteita ja polkureitin kehittämistä varten 5 000 euroa.

Keravalle ely myönsi 80 000 euroa, jotka on tarkoitettu Ahjon ja Ollilanlammen lähivirkistysalueen perusparannukseen sekä kehittämiseen.

Järvenpään osuus avustusrahoista on 118 687,50 euroa. Raha on tarkoitettu Lemmenlaakson virkistysreittiverkoston kunnostamiseen.

Mäntsälää ely avustaa kahdessa kohteessa. Mäntsälänjoen viherrakentamiseen napsahti 120 000 euroa ja Mustamäen metsää varten 4 960 euroa.

Hankkeita varten myönnetyillä rahoilla parannetaan suomalaisten mahdollisuutta ulkoilla ja virkistyä lähiluonnossa nyt, kun luontokohteiden kävijämäärät ovat koronapandemian aikana lisääntyneet huomattavasti.

–  Lähiluonto on ollut monelle suomalaiselle tärkeä henkireikä viimeisen vuoden aikana. Luontoa suojaavat rakenteet ja ulkoilijoita palvelevat taukopaikat ovat entistä tärkeämpiä, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

Avustusta myönnettiin yhteensä 215 hankkeelle, joiden on määrä toteutua tämän vuoden aikana. Avustushakemuksia saapui huimat 256 kappaletta ja kaikkiaan yli 17 miljoonan euron edestä.

– Vaikka tiesimme että kunnissa oli kysyntää tämänlaiselle avustukselle, hakemusten suuri määrä yllätti meidät, ylitarkastaja Tommi Hautala Uudenmaan elystä myöntää.

Avustusvalinnassa painotettiin kohteita, jotka ovat mahdollisimman laajan käyttäjäjoukon saavutettavissa. Tällä perusteella rahaa myönnettiin esimerkiksi opasteisiin, lintutornien ja luontopolkujen kohentamiseen sekä uimarantojen rakenteiden, ulkoilureittien, laavujen ja nuotiopaikkojen sekä frisbeegolfratojen kunnostamiseen.