Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimahalli ehkä jäähallin viereen

Mäntsälään kaavaillun uimahallin paikka on tämän hetken linjauksen mukaan jäähallin vieressä. Kunta tekee hankesuunnitelman ja käynnistää kaavamuutoksen pohjana ajatus, että uimahalli rakennettaisiin jäähallin päätyyn.

Valtuuston välipäätös ei kuitenkaan tarkoita, että uimahalli rakennetaan. Uimahalli ei lähde toteutumaan lähivuosina eikä päätöstä rakentamisesta ole tehty. Hanke on mukana kunnan tämän vuoden budjetissa sen verran, että vuodelle 2026 hallin suunnittelulle on varattu 200 000 euroa.

Tämä voi muuttua seuraavan viiden vuoden aikana useaan kertaan. Mäntsälään on suunniteltu omaa uimahallia jo vuosikymmeniä. Tämän hetken ajattelun mukaan rakentaminen alkaisi siis aikaisintaan viiden vuoden kuluttua.

Uimahallia on suunniteltu kirkonkylällä yhdeksään eri paikkaan. Viime aikoina asiaa on linjattu niin, että rakentamispaikka olisi urheilupuisto.

Uimahallin hankesuunnitelma on lähes valmis, mutta sen loppuunsaattaminen edellyttää päätöstä paikasta. Hallin koko olisi noin 2800 kerrosneliömetriä ja hyötyneliöitä olisi noin 2300. Arvion mukaan halli maksaisi noin 15,5 miljoonaa euroa.