Ensihoitoon palkataan lisää työntekijöitä

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen henkilöstöön on tulossa lisäyksiä. Esimerkiksi ensihoitoon tarvitaan jo ensi vuonna lisää väkeä neljän henkilötyövuoden verran.

Tämä käy ilmi Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen alustavasta toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta vuodelle 2022.

Molemmat hyväksyttiin pelastustoimen liikelaitoksen johtokunnassa, ja nyt ne lähtevät alueen kuntiin lausunnolle.

Pelastustoimen alueen kuntien ja sairaanhoitoalueiden maksuosuuden korottamista esitetään muutettavaksi kustannustasoa vastaavaksi, jotta talousarvio on tasapainossa.

Ensihoitoon pelastuslaitos tarvitsee lisää väkeä, jotta se pystyy vastaamaan Husin ensihoidon edellyttämään jatkuvaan koulutustarpeen kasvuun.

Ensihoito on erittäin nopeasti kehittyvää ja yhä useammin ensihoidossa sairaalan ulkopuolella otetaan käyttöön erikoissairaanhoidon hoitotoimenpiteitä.

Johtokunta muistuttaa, että yhä useammin hoitotason ensihoidon koulutuksiin osallistuvat myös perustason sairaankuljettajat, joista enemmistö on jo ensihoitaja AMK-tutkinnon suorittaneita ja siten perehdytettävissä hoitotasolle.

Pelastuslaitokselle on tulossa myös hallintopäällikön virka tukemaan laitoksen hallintoa.

Pelastustoiminnan toimintavalmiuden suurimmat puutteet ovat Vantaalla.

Siksi ensi vuonna perustetaan uusi kärkiyksikkö Myyrmäen tai Tikkurilan alueelle aluehallintovirastolle lähetetyn kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Uuden kärkiyksikön vuotuiset kustannukset ovat miljoona euroa, joka koostuu 12 henkilötyövuoden henkilöstökuluista sekä valmiusaseman vuokrakuluista. Investointeihin lisätään 0,2 miljoonaa euroa kärkiyksikön ajoneuvohankintaan.

Pelastuslaitoksen alueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula sekä Vantaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut