Hirvihaaran Golfissa vilkas talvikausi

Hirvihaaran Golfin klubirakennuksen pihalla ja kentällä on vielä lumikinoksia, mutta talviharjoittelun jälkeen pelaajat odottelevat jo malttamattomasti kentälle ja ulos pääsyä.

– Talven harjoittelut ovat menneet minun mielestäni hienosti. Korona on tietenkin aiheuttanut hieman ongelmia lähinnä harjoittelijoiden määrän suhteen, koska kullakin harjoituskerralla on täytynyt pitäytyä kuuden henkilön määrässä. Kun saatiin näin hienot harjoittelutilat, tämä on helpottanut hirveästi Hirvihaaran junioreiden toimintaa. Tämä on ihan ykkösjuttu, kehuu Hirvihaaran Golfin junioreiden valmennuksesta vastaava pro Ari Savolainen.

Hieno harjoitustila on ollut aktiivisessa käytössä myös muille Hirvihaara Golf Mäntsälän pelaajille, joten voidaan puhua ympärivuotisesta harjoittelusta.

Erityisesti junioreilla harjoittelu on ollut säännöllistä koko talven.

Juniorit ovat käyneet ohjatuissa harjoituksissa kaksi kertaa viikossa.

– Tuo parikymmentä junnua on tosi hyvä määrä. Isompi juttu on kuitenkin se, että voimme kertoa Hirvihaaran junioreille, että täällä on ympärivuotinen toiminta ja on systemaattinen harjoittelu. Nyt on lähtenyt rullaamaan hyvin, kun kenenkään ei tarvitse lähteä ajamaan Helsinkiin harjoituksiin.

– Jo viime kesänä junioreita kävi kilpailuissa, mutta toivoisin, että ensi kesänä ainakin viidestä kymmeneen junnua uskaltaisi lähteä kilpailemaan. Se olisi kannustimena siihen, että he harjoittelisivat myös omaehtoisesti. Tämä peli on valitettavasti sellainen, että pelkästään seuraharjoituksissa käynti ei riitä, jos haluaa päästä hyvälle tasolle, kertoo Savolainen.

Golfia voi tietenkin pelata kuntolajina, kuten suurin osa pelaajista tekeekin, eikä pelaamisen aloittaminen ole iästä kiinni.

Hyvin monet ovat aloittaneet pelaamisen vasta eläkeiässä ja saavuttaneet pelin kautta monta hienoa hetkeä. Kuntokin nousee pelin myötä aivan huomaamatta.

Savolaisen luokse yksityisopetukseen tulee yli kaksikymmentä vuotta pelannut eläkeläinen, jonka lyöntiä ei ole huollettu vuosikymmeneen.

– Kysyn aina ensiksi, mikä on ongelma. Nykyään en tarvitse kuin muutaman ringin, niin pystyn näyttämään oppilaalle, mitä tehdään. Teen siis itselleni omassa päässäni ohjelman, mitä valmennettavalle tullaan tekemään ja sitten sitä työstetään, tuumii Savolainen.

Oppilaalle tulee ohjeiksi kiinnittää huomiota siihen, että lyönnin aikana ei matkusteta ja lyönteihin lisätehon saaminen jalkojen kautta.

Kesän mittaan selviää, miten harjoittelu on onnistunut, lyhenevätkö lyönnit iän myötä, vai pysyvätkö edes entisinä.

Savolainen toimii Tuusulan ja Hirvihaaran klubien prona, mutta myös Liettuan maajoukkueen valmentajana, joten hänellä ei ole kovin paljon aikaa yksityisopetuksiin, mutta esimerkiksi perjantaisin hän on ottanut Hirvihaaraan joitakin oppilaita ennen junnutreenien alkua.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut