Portti työelämään – Mäntsälä mukana Uudenmaan TE-toimiston rahoittamassa kolmivuotisessa hankkeessa

Työllisyys: Vanhaan Teletaloon rakennetaan uutta mediaporttia

Digityöhönvalmentaja Niko Erjo on itse kulkenut vaiherikkaan työuran kultasepän koulutuksesta tehtaan kautta viestintätekniikan insinööriksi. Jesse Helminen

Jesse Helminen

Teletalo on seissyt Karhukujalla melko toimettomana tammikuusta alkaen. Alakerta täyttyi kunnan vanhoista toimistokalusteista ja muusta roinasta, mutta rakennus on saamassa nyt uuden elämän.

Ensin koronatestipaikkana, ja pian myös työllisyyspalveluiden Mediaporttina.

Rakennustyöt ovat parasta aikaa käynnissä. Tiloissa aiemmin toimineet Kuntayhtymä Keusoten sosiaalisen kuntoutuksen tilat siirtyivät Keskuskadulle, ja talo on nyt uudelleen brändäyksen kohteena.

Brändäystä tarvitaan, sillä tiloissa aloitetaan uudenlainen tapa auttaa työttömiä.

Tiloihin avataan työllisyyspalveluiden toimesta Mediaportti, jossa asiakkuudessa olevat työttömät työnhakijat pääsevät päivittämään digi- ja it-taitojaan.

Mediaportissa autetaan myös CV:n rakentamisessa, sekä videohakemusten tekemisessä. Digi- ja it-taitojen osaamisen kasvu on osa Uudenmaan TE-toimiston rahoittamaa kolmivuotista ”estävää kehitystä työurien hallintaan” - hanketta, johon on rekrytoitu mukaan digityöhönvalmentaja Niko Erjo.

Pyritään siihen, että ihmiset kokevat hyötyvänsä palveluista.

– Nyt meillä on sellainen tila, missä voidaan käyttää it- ja digilaitteita ja voidaan parantaa myös CV:n visuaalisuutta. Aiemmin ei ole ollut resursseja tai työtiloja sellaiseen, joten tämä on mahtava juttu, kertoo kunnan työhönvalmentaja Sari-Johanna Hirviniemi innoissaan.

Hankkeen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille, sekä ennaltaehkäistä pitkäaikaistyöttömyyden riskiä lomautettujen ja työttömyyteen ajautuneiden lyhyellä valmennusjaksolla työllistymistä edistävin toimenpitein.

Nykyään työpaikoille harvoin vain kävellään ovesta sisään ja töitä kysymään. Digityöhönvalmentaja Niko Erjo hahmotteleekin, että tässä ajassa on ehkäpä ominaista juuri se, että CV:n ja täytyy erottua muiden hakemusten joukosta ja työn hakemisen, sekä myös CV:n täytyy olla kohdistettua.

Useassa työpaikassa työnantajat haluavat myös nykyään hakijasta valokuvan, tai jopa videon.

Toinen työelämää määrittävä tekijä on työsuhteiden pätkittäisyys, ja digityöhönvalmentaja Erjon oma työura kertoo juuri tästä:

– Olen aikaisemmalta ammatiltani kultaseppä, mutta en päivääkään ole niitä töitä tehnyt, Erjo naurahtaa.

Kultasepän opinnoista elämä vei ensin tehtaille töihin, sieltä koulunpenkin kautta mediatekniikan insinööriksi ja oman kiinnostuksen ja harrastusten kautta mediatuotannon yrittäjäksi.

Tukitoiminnoistakin hänellä on kokemusta, sillä hän oli aikaisemmin töissä Lahden nuorten työllisyyspalveluissa.

Uuden tilan toimintojen tähtäin on työllistymisessä ja kaiken taustalla on vastata työnantajien ja työntekijöiden kohtaanto-ongelmaan.

Mediaportissa ja työllisyyspalveluissa tehdään verkostoyhteistyötä sen suhteen, millaista työvoimaa ja osaamista paikalliset yritykset tarvitsevat. Pohjalla on kuitenkin asiakkaan voimavarat ja omat kiinnostuksen kohteet sekä tavoitteellinen suunnitelma kohti työllistymistä.

Toimintaa on tarkoitus pilotoida nyt keväällä, mutta viimeistään syksyllä voitaisiin jo käynnistää pienryhmätoiminnat.

Toiminnoissa osaaminen tunnistetaan ja asiakkaat saavat siitä todistuksen. Myöhemmin taloon on suunnitteilla myös yhteisöllisiä työtiloja nuorille, aikuisille ja ikääntyville kuntalaisille.

Kestävää kehitystä työn hallintaan

Hankkeen asiakaskohderyhmä: Mäntsälän ja Pornaisten kunnissa asuvat TE-toimiston, TYP-monialaisen yhteispalvelun ja Ohjaamon työttömät työnhakijat, Korona COVID-19 pandemian seurauksena työttömiksi jääneet, lomautetut ja lomautusuhan alaiset ja muutoin pitkään työttömänä olleet, joilla on selkeä riski työttömyyden edelleen pitkittymisessä, sekä yli 55-vuotiaat työnhakijat.

Hanke tarjoaa osallistava työhönvalmennusta, digi- ja it-taitojen valmennusta, muutosvalmennusta.

Hankkeen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Kommentoi

Palvelut