Keusoten alueella 30 tartuntaa perjantaina 26.3. – katso tästä kuntakohtaiset luvut

Kuvituskuva. Riikka Laine

Tanja-Elina Niemi

Perjantaina 26.3. Keusoten alueella on todettu 30 uutta koronavirustartuntaa, mikä on enemmän kuin muina päivinä tällä viikolla.

Eniten tapauksia on ollut Hyvinkäällä ja Tuusulassa, edellisessä 12 ja jälkimmäisessä 11.

Järvenpäässä tartuntoja todettiin kolme ja Nurmijärvellä neljä. Mäntsälässä ja Pornaisissa ei ole todettu tartuntoja.

Keusote kertoo tiedotteessaan, että tartuntojen jäljityksessä on edelleen viivettä. Jatkotartuntoja on tapahtunut perhe- ja lähipiirissä. Tartunnan saaneista seitsemän henkilöä oli valmiiksi karanteenissa.

Pandemian aikana Keusoten alueella tartuntoja on tähän mennessä ollut kaikkiaan 2561: Hyvinkäällä 503, Järvenpäässä 752, Mäntsälässä 202, Nurmijärvellä 567, Pornaisissa 45 ja Tuusulassa 492.

Karanteeniin asetettuja on tänä vuonna ollut yhteensä 4882. Joukossa on muitakin kuin Keusoten asukkaita. Tällä hetkellä karanteenissa on 2296 Keusoten asukasta.

Joukkoaltistumisia on todettu Hyvinkäällä Jussilankadun päiväkodissa ja Tuusulassa Vaunukankaan päiväkodissa. Molemmissa paikoissa on altistuneita noin 20.

Myös Keusote jatkaa AstraZenecan koronarokotteen käyttöä 65 vuotta täyttäneillä ja suosittelee käyttämään sähköistä ajanvarausta.

Koronavirustartunnan oireita:

Lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, numeroon 019 226 0099, kello 8–20.

Kommentoi

Palvelut