Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomeen voi tulla pääsiäisviikolla ennätysmäärä koronarokotteita, yli 280 000 – IS: Huhtikuussa 200 000 annosta viikossa

Suomeen voi tulla ensi viikolla ennätysmäärä koronarokoteannoksia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maanantaina päivittämän arvion mukaan pääsiäisviikolla odotetaan Suomeen jopa 283 000:ta rokoteannosta.

THL:n koronarokotusten kentän tuesta vastaava johtava asiantuntija Mia Kontio kertoo kuitenkin Ilta-Sanomien jutussa, että ensi viikon arvio on kuitenkin hyvin epävarma.

– Ensi viikolla on aika paljon AstraZenecan rokotetta, eivätkä he ole vielä varmistaneet meille lähetyksiä. He vahvistavat määrät vasta viime hetkellä, ja AstraZenecan rokotteiden määrissä on aiemmin tapahtunut nopeasti muutoksia, Kontio kertoo IS:ssa.

Kontion mukaan lopullinen määrä voi olla jopa 100 000 annosta ennakkoarviota vähemmän.

Tällä viikolla pitäisi tulla 125 000 annosta ja se on Kontion mukaan jo melko varmaa. Myös pääsiäisen jälkeisen viikon 14 määrä 181 000 toteutunee kutakuinkin odotusten mukaisena.

Aiemmin Suomeen on tullut viikkotasolla parhaimmillaan noin 120 000 annosta, mutta huhtikuussa kaikilta valmistajilta yhteensä odotetaan Suomeen 200 000 annosta viikoittain, kertoo Kontio IS:lle.

Viikon 14 toimitusten jälkeen Suomeen on THL:n arvion mukaan toimitettu 1 544 000 koronarokoteannosta.