Voittoja Päitsiltä Mäntsälään – "Onhan tämä outo kisa, kun ei ole yleisöä kannustamassa"

Emil Kiintonen (kypäräpäinen) ajopelinsä katsastuksessa. Alpo Manninen

Alpo Manninen

Koronan vuoksi viime kevään Päitsi jäi ajamatta ja nytkin kilpailu vietiin läpi ilman yleisöä. Kilpailulle näytti olevan tilaus, kun lähes pari sataa spooriajajaa oli lähdössä nautiskelemaan.

Kilpailun järjestelyissä oli vahvasti mukana mäntsäläläiseen enduroon lähtemättömästi vaikuttaneet entiset mestarit ja Päitsinkin useita kertoja voittaneet 83-vuotias Pertti ”Konsta” Kärhä ja 77-vuotias Mauno Suni.

– Minä olen vain kakkosratamestari ja siis apulainen, mutta ajamme Sunin Manun kanssa etuautona noin tunnin kilpailijoiden edellä ja tarkistamme reittimerkkejä, tuumi kiireinen Kärhä perjantai-iltana.

– Olen ollut muutaman kerran näissä tehtävissä. Kisasta tässä ei näe mitään, mutta maisemia saa katsella. Onhan tämä outo kisa, kun ei ole yleisöä kannustamassa kilpailijoita tai vaikkapa auttamassa, jos tapahtuu onnettomuuksia. Nyt mahdollinen avustaminen jää kanssakilpailijoiden kontolle, kertoi Suni.

Mäntsälän seuroista oli ilmoittautunut mukaan toista kymmentä kilpailijaa. Albert Juhola MäntsMK oli lähdössä SM- ja SMU20-luokkaan:

– Kisaan valmistautuminen on mennyt ihan hyvin. Olen ajanut tänä talvena neljä kisaa, eli kaikki, mitä tässä on kisoja järjestetty. Maaliin pääsy on ensimmäinen tavoitteeni.

Juholan kisa alkoikin ihan vauhdikkaasti, hän ajoi kärkipään aikoja, mutta maastokokeella 15 tapahtui jotakin, joka vei ylimääräistä aikaa lähes puoli tuntia.

Nyt Juhola sijoittui A1-luokassa sijalle 7 ja SMU20-luokassa neljänneksi.

B3-luokassa ajoivat moottorikerhosta Emil Kiintonen ja Jyri Ilomaa.

Neljänteen Päitsiinsä lähdössä ollut Kiintonen kertoi katsastuksen yhteydessä, että hänellä on ensimmäisenä tavoitteena päästä maaliin.

Harjoitukset ovat menneet hyvin ja kolme muutakin kisaa hän on päässyt ajamaan. Spooriajoa Kiintonen toivoi ja varmasti sitä saikin.

– Kisa on alkamassa ja jännitystä on ilmassa, mutta eiköhän se siitä lähde, kun matkaan päästään. Tämä on Päitsiin toinen kerta, edellinen kerta oli vuonna 2006, joten hieman on ollut taukoa. Tapsan Kuntopuntari -ajoissa olen ajanut, kun kauemmaksi en ole viitsinyt lähteä. Nyt ajetaan sitten vähän enemmän, Ilomaa selvitti.

Kiintonen sijoittui luokassaan toiseksi ja Ilomaa seitsemänneksi.

Juha Kytökorpi Mäntsälän moottorikerhosta sijoittui C2-luokassa kakkoseksi.

C3-luokassa moottorikerhosta Antti Juusti ajoi kolmanneksi, Jukka Kortelainen neljänneksi ja Ari Saarela yhdeksänneksi.

– Kovasti olen ajanut, spooria 40 tuntia. Kaikki järjestetyt kisat olen ajanut nyt talvella. Tavoite on ensin ajaa maaliin ja jos kympin joukkoon C:ssä pääsen, niin olen tyytyväinen, paljasti toiveensa Kortelainen perjantaina. Hyvin tavoite täyttyikin.

Ikämiesluokissa tuli ensimmäiset voitot Mäntsälään, kun V50-sarjassa Karri Tikkanen NRT ajoi voittoon, ja V60-luokassa saman seuran Kari Partanen otti myös voiton.

– Kymmenen vuotta olen ajanut ja spooria on ajettu tänä talvena runsaasti, kun viime talvi jäi siinä mielessä väliin. Tässä iässä ensimmäinen tavoite on päästä maaliin, naureskeli Partanen perjantaina.

Mäntsälän kerholaisista kuntoluokassa ajoivat Benjamin Sagulin MäntsMK viidenneksi ja Tomi Ketola MäntsMK sijalle 27.

Yleiskilpailun vei nimiinsä varsin selkeästi Eemil Pohjola JSMK, seuraavina olivat Antti Hänninen SsMK ja Eero RemesTuMK.

Kaikki tulokset löytyvät ositteesta kalkku.fi/tulokset

Kommentoi

Palvelut