Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Timo Ahvo Mäntsälän sivistysjohtajaksi

Mäntsälän sivistysjohtajaksi on valittu Orimattilan kaupungin sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo. Ahvo hyväksyttiin tehtävään yksimielisesti maanantai-illan kokouksessa.

Valtuusto kävi sen sijaan tiukan äänestyksen varahenkilön valitsemisesta. Kunnanhallitus esitti yksimielisesti varalle Mäntsälän opetuspäällikkö Janne Mäkistä.

Mea Hannila-Niemelä (kesk) esitti, että varahenkilöä ei valita lainkaan, vaan virka pannaan uudelleen hakuun, mikäli Ahvo ei jostain syystä tehtävään tulisi.

Kunnanhallituksen esitys voitti äänin 25-16, kaksi tyhjää. Äänet eivät menneet täysin puoluekantojen mukaan, mutta Mäkisen varalle valitsemisen puolesta äänestivät pääasiassa sosiaalidemokraattien, kokoomuksen, vasemmistoliiton ja vihreiden valtuutetut.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapio Havula (kesk) kertoi Ahvon olleen selkeä ykkönen hakijoiden joukossa.

– Hän on toiminut noin 20 vuoden ajan Orimattilan kaupungissa, ensin lukion rehtorina ja sitten sivistystoimen johtajana seitsemän, kahdeksan vuotta. Saamme rauhallisen ammattijohtajan, Havula sanoi.

Havulan mukaan Ahvolta on pariinkin kertaan kysytty, ottaako hän viran vastaan, mikäli hänet siihen valitaan.

–  Ahvo on kertonut tulevansa virkaan, Havula korosti.