Sarkomaa junalakosta: "Ihmiset vakavassa pulassa ja terveys sekä henki vaarassa"

Helsinkiläinen kansanedustaja, kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa kommentoi veturinkuljettajien lakon aiheuttamia seurauksia seuraavasti:

– Järkyttävä tilanne. Kuinka abiturientit pääsevät kirjoituksiin, miten sairaanhoitajat, opettajat ja muut suomalaiset töihin? Tiivistyneissä ruuhkissa korona leviää ja tartunnat ennätyskorkealla. Ihmiset vakavassa pulassa ja terveys sekä henki vaarassa, Sarkomaa kirjoittaa Facebookissa.

Lakko on aiheuttanut ruuhkaa busseissa, mutta HSL:n mukaan lakko ei kuitenkaan ruuhkauttanut joukkoliikennettä pääkaupunkiseudulla. Rautatiealan Unionin työtaistelutoimenpiteet vaikuttavat pääkaupunkiseudun ja Etelä-Suomen lähijunaliikenteeseen torstaina ja perjantaina 18.–19. maaliskuuta. Mielenilmauksen vuoksi kaikki HSL:n ja VR:n lähijunat on peruttu.

– Esimerkiksi rokotusta odottavat sairaanhoitajat, poliisit ja opettajat joutuvat sulloutumaan täpötäysiin julkisiin kulkuneuvoihin henkensä uhalla. Busseissa yskivät maskittomat ihmiset. Hallituksen päätös maskivelvoitteesta viipyy. Miksi? Tilanne on täysin kohtuuton kaikille suomalaisille ja vaikeuttaa vaarallisesti koronaepidemian hoitoa. Hallituksen on toimittava, Sarkomaan kirjoitus jatkuu.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut