Diakonian asiakasmäärä kasvoi kolmanneksen – "Seurakunta ei ole ollut suljettu, vaikka epidemia jyllää ja virastojen ovet ovat rajoitusten vuoksi kiinni"

Timo Naapuri kehottaa mäntsäläläisiä ottamaan rohkeasti yhteyttä koronavirkistyksen saamiseksi lahjakorttien avulla. Lasse Herrala

Lasse Herrala

 – Mäntsälän seurakunnan diakoniatyöllä oli viime vuonna yli 1400 kohtaamista, kertoo vs. johtava diakoniatyöntekijä Timo Naapuri, joka laskee, että diakonian asiakasmäärä nousi yli 30 prosenttia edellisestä vuodesta.

Asiakkuuteen sisältyvät myös sähköiset kontaktit, kontaktit maskinjaoissa, vastaanotolla, kodeissa sekä sosiaalisessa mediassa.

– Seurakunta ei ole ollut suljettu, vaikka epidemia jyllää ja virastojen ovet ovat rajoitusten vuoksi kiinni, jatkaa Naapuri.

Diakoniatyö on kohdannut viime maaliskuusta alkaen avuntarvitsijoita turvavälein ja suojauksin asiakasvastaanotoille varattuina aikoina ja vieden ruokakasseja sekä maksusitoumuksia kauppaan.

Eniten avuntarvetta on ollut taloudenhallintaan, asumiseen, terveydenhoitoon, ihmissuhteisiin ja yksinäisyyteen liittyvissä kysymyksissä.

– Pääpaino on ollut talouden hallinnassa, mutta paljon on keskusteltu arjen jaksamisesta ja terveydentilasta, kuvaa Naapuri.

Puhelinsoitoilla ja kotikäynneillä on ollut suuri merkitys erityisesti ikäihmisten keskuudessa. He ovat korona-aikana monesti suljettuina eristykseen koteihinsa.

Seurakunnan diakoniatyö sai valtiolta yli 10 000 euron avustuksen. Siitä 8000 euroa jaetaan lahjakortteina diakonisin perustein koronan vuoksi taloudellista ahdinkoa kokeville sekä eristyksiin joutuneille ikäihmisille. Myös henkiset ja jaksamisen kysymykset otetaan huomioon.

Lahjakortteja voi hakea siivouspalveluihin, hierontaan, parturiin ja kampaamoon. Kaikki lahjakortit on hankittu mäntsäläläisiltä yrittäjiltä.

Diakoniatyön lahjoittamat virkistyshyödykkeet eivät edellytä seurakunnan jäsenyyttä, kuten ei muutenkaan diakonian antama tuki.

Timo Naapuri toivoo, että seurakuntalaiset ovat aktiivisia ja kertovat luottamuksellisesti tilanteestaan ja ottavat yhteyttä, jotta lahjakortit voidaan toimittaa tarvitsijoille.

– Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa yhteydenottoja ja keskusteluita varten, Tämä tuki on nyt ensiarvoisen tärkeää koronatilanteen jatkuessa. Naapuri kehottaa ottamaan yhteyttä diakoniatyöhön ja pappeihin.

– Me olemme töissä teitä varten.

Virkistystä korona-arkeen

Oletko uupunut tai onko taloutesi romahtanut koronan seurauksena? Tarvitsetko itse tai läheisesi apua tai virkistystä korona-arkeen?

Mäntsälän seurakunnan diakoniatyö myöntää lahjakortteja kodin siivoukseen, hierontaan, kampaaja- tai parturipalveluihin. Lahjakortteja myönnetään enintään yksi taloutta kohti.

Voit hakea lahjakorttia 30.4. saakka numerosta 019 5607 536 tai seurakunnan nettisivuilla olevan linkin kautta.

Lahjakortteja on rajattu määrä ja hakuaika voi muodostua lyhyemmäksikin kuin on ilmoitettu.

Lisätietoja: vs. johtava diakoniatyöntekijä Timo Naapuri 040 7433 262 / timo.naapuri@evl.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut