Väkivallantekoja, ravintolavalvontaa ja liikenteessä kaahausta – Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella jälleen kiireinen viikko

Kuvituskuva. JOHANNA ERJONSALO

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella ilmeni viime viikolla muun muassa väkivallantekoja, kovia nopeuksia liikenteessä ja ravintolavalvontaa, kertoo poliisilaitos viikkotiedotteessaan.

Vantaan Keimolassa tapahtui kaksi väkivallantekoa viikonloppuna. Neljä henkilöä on otettu kiinni, joiden epäillään liittyvän tapahtumiin.

– Myöhään sunnuntai-iltana 14.3. noin kello 23 19-vuotiasta miestä puukotettiin kadulla ja samassa yhteydessä häneltä anastettiin omaisuutta. Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä ja törkeänä ryöstönä, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

– Toinen väkivallanteko tapahtui maanantaina 15.3. aamuyöllä noin kello 4.48 yksityisasunnossa, jossa niin ikään 19-vuotias miestä pahoinpideltiin astaloa käyttäen. Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä, Tyynelä jatkaa.

Poliisipartio sai lauantaina 13.3. aamupäivällä Vantaanportissa sijaitsevassa kaupassa kaksi epäiltyä varasta kiinni valppaan kansalaisen ansiosta.

Kaupassa asioinut nainen oli huomannut kaksi henkilöä poistumassa kaupan sisäänmenoportin kautta mukanaan kaupasta anastettua omaisuutta. Nainen ilmoitti asiasta lähistöllä olleelle poliisipartiolle, joka nappasi epäillyt tekijät.

Liikenteessä meno oli vauhdikasta lumi- ja räntäsateesta huolimatta.

– Huonosta ajokelistä huolimatta nopeusvalvonnalle oli selkeää tarvetta viikonloppuna, kertoo komisario Asko Sartanen.

Partiot mittasivat kovia nopeuksia yhdeksälle kuljettajalle, joiden kaikkien epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä vakaavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan.

Lisäksi partiot poimivat kolme kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen nopeuksien noustessa satasen rajoituksella parhaimmillaan 168km/h.

Valvonnan yhteydessä tavoitettiin myös etsintäkuulutettuja ja yksi tutkanpaljastinta käyttänyt kuljettaja.

Tiistai 9.3. oli talven haastavin päivä liikenteen osalta varsinkin Vantaalla. Ajokeli oli erittäin huono etenkin pääväylillä. Liikenteestä johtuvia tehtäviä oli noin neljäkymmentä.

Poliisin viime viikko oli kiireinen pitäen sisällään yli 1 750 tehtävää.

Kotihälytystehtävät olivat edelleen korkealla tasolla, niitä oli viikon aikana 196.

Poliisi on jatkanut Tikkurilan asemaseudun, kauppakeskus Dixin sekä Myyrmäen ja Martinlaakson rautatieasemien tehostettua valvontaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Tikkurilan asemalla ja kauppakeskus Dixissä kokoontui poliisin mukaan selvästi vähemmän nuoria kuin aiempina viikonloppuina ja myös häiritsevää käytöstä oli selvästi aiempaa vähemmän.

– Nyt vaikuttaa siltä, että Dixissä tilanne on hieman rauhoittunut mutta pientä ”häiriön” siirtymistä on ollut havaittavissa Myyrmäessä ja Martinlaaksossa, komisario Jarmo Ojala kertoo.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on tarkastettu ravintoloiden sulkemiseen liittyvien määräysten noudattamista. Viime viikolla tarkastettiin 344 ravintolaa 126 poliisimiehen voimin. Aikaa tarkastuksiin käytettiin yhteensä noin 23 tuntia. Poliisilaitoksen mukaan ravintolat ovat noudattaneet hyvin sulkemiseen liittyviä ohjeita ja määräyksiä. Yhdessä tapauksessa poliisi on ohjeistanut ravintolaa. Valvonta jatkuu vielä ainakin kaksi viikkoa.

Kommentoi

Palvelut