Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ohkolan sairaalassa jo toinen tulipalo kahden päivän sisällä – syynä todennäköisesti joko laitevika tai ilkivalta

Ohkolan psykiatrisen sairaalan tupakointitilassa syttyi tulipalo torstaina iltapäivällä. Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta mäntsäläläissairaalan kolmannessa kerroksessa kello 13.24.

– Savu levisi koko osastolle. Osastolla olevat henkilöt evakuoitiin savunmuodostuksen alkuvaiheessa, eikä kukaan ei altistunut savulle, kertoo päivystävä palomestari Juha Virolainen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Syttymissyy ei tuoreeltaan selvinnyt, mutta Virolainen kertoo, että todennäköisesti palon syynä oli joko laitevika tai ilkivalta.

– Kumpaakaan syytä ei voida tässä vaiheessa poissulkea. Tämä menee nyt Tukesin (Turvallisuus- ja kemikaalivirasto) tutkittavaksi, sillä tämä oli kahden päivä sisällä jo toinen kerta kuin tällainen tupakointitila palaa kyseisessä sairaalassa.

Osastolla tullaan vielä tuulettamaan ja puhdistamaan tiloja. Virolainen pitää todennäköisenä, että tilat ovat käyttökelpoisia jo tänään.

– Seuraamme aktiivisesti tätä, sillä asia kiinnostaa myös meitä hoitolaitosturvallisuuden näkökulmasta, hän sanoo.