Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jo lähes 30 000 asettanut itselleen pelaamisen eston – Veikkaus haluaa tunnistautumisen kaikkiin peleihinsä

Rahapeliyhtiö Veikkaus haluaa laajentaa tunnistautumisvelvollisuutta peleissään. Tammikuussa tuli voimaan pakollinen tunnistautuminen peliautomaateille kaupoissa, ravintoloissa, kioskeilla ja liikenneasemilla.

Omissa pelisaleissaan Veikkaus aikoo ottaa tunnistautumisen käyttöön vielä tämän vuoden aikana. Tunnistautumisvelvoitteen kautta pelaaja voi estää pelaamisensa kokonaan.

Veikkaus kertoo, että lähes 30 000 sen asiakasta on asettanut itselleen pelaamisen eston. Heistä 5 600 on estänyt itseltään fyysisten automaattien pelaamisen. Nettipelaamisen on estänyt itseltään 25 700 asiakasta.

Osa asiakkaista on asettanut itselleen eston sekä nettiin että fyysisiin peliautomaatteihin.

– Haluamme rakentaa sellaista rahapelaamisen ympäristöä, jossa kannetaan vastuuta myös heistä, joilla on riski ajautua pelaamisen kanssa vaikeuksiin. Pakollisen tunnistautumisen kautta siihen on avautunut paljon uudenlaisia mahdollisuuksia, sanoo Veikkauksen vastuullisuusjohtaja Jarmo Kumpulainen tiedotteessa.

Kaikkiaan Veikkauksella on noin kaksi miljoonaa rekisteröitynyttä asiakasta.

Veikkauksen tavoitteena on, että sen kaikki pelit edellyttävät tunnistautumista vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kun pelit ovat pelattavissa vain tunnistautumalla, pelaajan on mahdollista muun muassa estää itseltään pelaaminen kokonaan.

– Suunnittelemme koko ajan lisää erilaisia asiakkaidemme pelaamisen hallintaa helpottavia ratkaisuja. Haluamme olla vastuullisen pelaamisen suunnannäyttäjä, Kumpulainen toteaa.

Tunnistautumista tammikuusta asti edellyttäneiden kauppojen, kioskien, liikenneasemien ja ravintoloiden peliautomaateilla on kahden kuukauden aikana pelannut noin 63 000 asiakasta. Viikoittain automaatteja on pelannut keskimäärin 22 600 eri asiakasta.

Pelaaja voi tunnistautuneena estää itseltään kaiken pelaamisen määräajaksi tai toistaiseksi.

Maaliskuun alussa noin 5 600 asiakkaalla oli fyysisten peliautomaattien pelaamisen esto päällä, näistä noin 2 450 oli toistaiseksi voimassa olevia estoja, loput lyhyempiaikaisia. 77 prosenttia automaattipelaamisen peliestojen asettaneista on miehiä, mikä on linjassa peliautomaattien pelaajakunnan kanssa.

– Olemme havainneet, että automaattipelaamisen estäminen on yleistynyt mahdollisuuksien kehittyessä. Kattavasti asiaa voidaan kylläkin analysoida vasta poikkeusolojen jälkeen, nythän vain noin 10 prosenttia peliautomaateista on koronan takia käytössä, Kumpulainen kertoo.

Automaattipelaaja voi käyttää myös Estä pelaaminen -painiketta, joka estää pelaamisen seuraavan vuorokauden loppuun asti. Painiketta on tammikuusta lähtien käytetty 610 kertaa.

Veikkauksen tavoitteena on ottaa käytäntöön tämän vuoden aikana fyysisessä automaattipelaamisessa samat tappiorajat, jotka ovat voimassa jo nyt netin nopearytmisissä peleissä.