Vaaliehdokkaat selvillä, mutta lisää tulee

Yksi loikkaus. Keskusta ja Rkp vaaliliitossa. Ehdokasmäärä kasvoi.

Mäntsälässä on tällä hetkellä 179 kuntavaaliehdokasta. Valtuustopaikka on siis aukeamassa lähes neljäsosalle ehdokkaista.

Ehdokkaiden määrä on kasvanut viime vaaleista. Silloin valtuustoon pyrki 172 ehdokasta.

Listat voivat kuitenkin vielä täydentyä, sillä vaaleja ollaan uhkaavan koronatilanteen vuoksi siirtämässä. Lakiehdotus siirrosta on vasta tulossa eduskuntaan, mutta sen hyväksymisellä on ilmeisesti enemmistö takanaan, eli vaalit ollaan siirtämässä kesäkuulle.

Jos vaalit siirretään, ehdokaslistoja voi jättää 4. toukokuuta asti. Listan jo jättäneet puolueet ja ryhmät voivat täydentää omiaan ja lisäksi mukaan voi tulla aivan uusia ryhmiä aina toukokuun alkupuolelle asti.

Tässä olevat listat eivät siis ole täydellisiä, mutta kertovat tilanteen tällä hetkellä voimassa olevan ehdokkaiden ilmoittamispäivän mukaan.

Tältä näyttää ehdokastilanne siis nyt. Mikäli yllättäen kävisi niin, että eduskunta ei päättäisikään siirtää vaaleja, nämä listat jäisivät voimaan.

Eniten ehdokkaita on keskustalla, 44 ihmistä. Sosiaalidemokraateilla ehdokkaita on 42. Valtuuston suurista ryhmistä kokoomuksella on tällä hetkellä selvästi vähiten ehdokkaita, 27.

Pienemmistä valtuustoryhmistä perussuomalaisilla on 24 ehdokasta, perussuomalaisista aikanaan irtaantuneella Mäntsälän puolesta -ryhmällä 14.

Vihreillä on 12 ehdokasta ja vasemmistolla yhdeksän. Kristillisdemokraateilla on viisi ehdokasta. Uutena Mäntsälässä on mukana feministinen puolue. Sillä on yksi ehdokas.

Myös ruotsalainen kansanpuolue on mukana. Sillä on yksi ehdokas. Keskusta ja ruotsalainen kansanpuolue ovat Mäntsälässä vaaliliitossa.

Suurista ryhmistä demarit saa ehdokkaiksi kaikki nykyiset 11 valtuutettua. Keskustan 12 valtuutetusta neljä, Roberta Fabritius, Mea Hannila-Niemelä, Marja-Leena Mäkipää ja Kari Virolainen ovat jäämässä pois ja kahdeksan on ehdolla.

Kokoomus on saamassa ehdokkaaksi yhdeksästä valtuutetustaan viisi. Pois ovat jäämässä Hannu Heikkilä, Hans Kanerva, Tommi Luhtaniemi ja Petri Salmi.

Pienemmistä valtuustoryhmistä Mäntsälän puolesta -ryhmä saa listoille kaikki kolme nykyistä valtuutettuaan. Valtuustokaudella edesmenneen Pekka Kärkkäisen tilalle noussut varavaltuutettu Mitja Päivinen on myös ehdolla.

Perussuomalaisista valtuutetuista ehdolle asettuvat Satu Lampi ja Tero Toivonen. Kari Kuisma ei asetu ehdolle.

Vihreiden kahdesta valtuutetusta toinen, Tuuli Särkijärvi, on ehdolla, mutta Mika Välitalo ei.

Vasemmistoliiton molemmat valtuutetut ovat ehdolla, mutta puolueessa on tapahtunut loikkaus. Pitkäaikainen valtuutettu Auli Herttuainen pyrkii nyt valtuustoon vihreiden listoilta, Erkki Laukkanen vasemmiston listalta niin kuin ennenkin.

Kristillisdemokraattien ainoa valtuutettu Susanna Koivula on niin ikään ehdolla.

Comebackia valtuustoon yrittää moni ehdokas. Keskustasta paluuta ovat yrittämässä aiemmin valtuustossa olleet Olli-Pekka Eskelinen, Katri Heinmurto (ent. Hämäläinen), Kalevi Heinonen, Kari Orre ja Lauri Ylimartimo.

Kokoomuksesta comebackin äärellä ovat Asko Eerola, Marjaana Manninen ja Jari Sillanpää.

Mäntsälän puolesta -ryhmässä valtuustoon yrittää aikoinaan perussuomalaisena valtuustoon päässyt Rami Lindqvist.

Osa paluuta yrittävistä on sellaisia, joiden äänimäärä ei riittänyt viime vaaleissa valtuustoon asti, mutta joukossa on myös monta sellaista, jotka eivät olleet viime vaaleissa lainkaan ehdolla.

Ehdokkaat tiistaina 9. maaliskuuta:

Keskusta:

Jussi Aalto, Matti Ahonen, Sari Alaluusua, Ilkka Allonen, Pekka Asikainen, Terttu Brofelt, Eerik Brusila, Lea Eek, Sinikka Ekonen, Jari Eloranta, Olli Pekka Eskelinen, Sirpa Halonen, Tapio Havula, Katri Heinmurto, Juha Heino, Kalevi Heinonen, Antton Hägglund, Mirja Hämäläinen, Juha Inkinen, Erkki Jäntti, Kirsi Kallio, Raimo Kantanen, Mika Korhonen, Jyrki Kosonen, Petri Kovalainen, Harri Kuokkanen, Roosa Kurki, Tuomo Kurvinen, Eero Leino, Katri Manninen, Mikko Nisula, Kari Orre, Jyrki Puharinen, Maarit Puirava, Enni Pöykkö, Katri Roivainen, Jari Rosenqvist, Sari Ruusunen-Jussila, Aleks Salasin, Marja Teppinen, Jukka Tokola, Toni Virtanen, Mikko Välimaa ja Lauri Ylimartimo.

Sosiaalidemokraatit:

Aarnio Anu, Arpalahti-Kolu Jaana, Hallikainen Heli, Halvari Petteri, Heikkilä Teuvo, Heikkinen Katariina, Helenius Markku, Huittinen Tanja, Hytönen Tuomo, Jyränkö Niko, Kaikko Henri, Kalenius Christina, Kanerva Teemu, Kauppi Laura, Komonen Sirpa, Kukkala Sirpa, Laaksonen Tapio, Laasonen Annika, Laine Kirsti Laine Tytti, Lavikainen Aija, Lavikainen Ari, Leino Timo, Lepistö Eija, Liinamaa Reijo, Lindqvist Leif, Markkanen Eero, Niinimäki Markku, Nousiainen Salla, Nyfors Hannele, Nykänen Martti, Peltola Annika, Pitkänen Pertti, Ravolainen-Rinne Heta, Rinne Antti, Rintanen Olavi, Tarkiainen Annina, Timonen Suvi, Tuomisto Emmi, Turunen Maarit, Varila Ville ja Vierikko Tarja.

Kokoomus:

Asko Eerola, Aaro Harju, Juho-Ville Heikkilä, Jussi Heikkilä, Anna Helin, Erik Herlevi, Janne Ikonen, Minttu Jores, Pihla Keto-Huovinen, Eero Kokko, Kristian Korte, Harri Krakau, Esko Leisiö, Leena Lujamaa-Reisner, Markku Majanen, Marjaana Manninen, Atte Määttä, Jukka-Pekka Pahkamäki, Suvi Pirkola, Pekka Puisto, Hemmo Siljander, Jari Sillanpää, Antti Tervapalo, Pirjo Vainio, Merja Vikman-Kanerva, Matti Virpiaro ja Annika Warras-Stjernvall.

Perussuomalaiset:

Anssi Eronen, Pauli Goltz, Osmo Hirvonen, Seppo Johansson, Ari Juutinen, Osku Karttunen, Sami Kauppinen, Ville Koivisto, Pekka Korhonen, Risto Korhonen, Martti Kosonen, Arto Kota-Aho, Teemu Laakso, Jarmo Laine, Satu Lampi, Eero Linnamäki, Eemil Niemi-Korpi, Ilpo Nummela, Kari-Pekka Pehkonen, Niina Pohjonen, Juhani Putsela, Sari Tammilehto, Tero Toivonen ja Joel Turunen.

Mäntsälän puolesta:

Kari Ansala, Milla Haapalainen, Henrik Jäälinoja, Timo Kelloniemi, Tiina Kujanpää, Markus Kurki, Toni Laalo, Niko Lahti, Rami Lindqvist, Kari Peussa, Mitja Päivinen, Maaret Ristimäki, Pirjo Torkkeli ja Jani Ärväs.

Vasemmistoliitto:

Esko Tattari, Marko Auvinen, Tuula Laukkanen, Päivi Koski, Erkki Laukkanen, Liisa Tamminen, Mirja Siljander, Tarik Purho ja Emilia Kankaanpää

Vihreät:

Sari Anttonen, Nina Backman, Auli Herttuainen, Henri Hytönen, Sanna Kopra, Jaakko Kyrö, Jukka Laisi, Ulla Linjama-Lehtinen, Mikko Malmberg, Hannu Salin, Tuuli Särkijärvi ja Katja Talonpoika.

Kristillisdemokraatit:

Susanna Koivula, Pertti Lahti, Mika Niemelä, Matti Virtanen ja Hannu Väyrynen.

Feministinen puolue:

Eeva Partanen

Ruotsalainen kansanpuolue:

Heidi Warelius

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut