Hallia kasvatti luokkajohtoaan – "Hyvä, että nyt päästään kevättauolle oman luokkamme selkeänä ykkösenä"

Tuukka Hallia taisteli toiseksi yllätyksellisessä Ralli SM:n Kouvolan osakilpailussa kasvattaen johtoaan SM3-luokassa.

Ensimmäistä kauttaan Ralli SM:ssä ajava Hallia kaasutti kokeneen kartturinsa Antti Haapalan kanssa SM3-luokan toiseksi Kouvolan SM O.K. Auto -rallin vaikeissa olosuhteissa ja kasvatti samalla johtoaan sarjan yhteispisteissä ennen kevättaukoa.

Varsinkin kahden viimeisen erikoiskokeen sakea lumipyry hidasti oman luokkansa ensimmäisenä startanneen Hallian ajoa.

– Varsin tyytyväisiä ollaan. Vaikka sääolosuhteet olivat mitä olivat, saatiin rutistettua pohja-aika yhdelle erikoiskokeelle, kiteyttää Hallia rallin jälkeisiä tunnelmiaan.

– Kahdella viimeisellä erikoiskokeella oli haastavat olosuhteet lumisessa spoorissa, joten ajotyyliä oli sopeutettava, kun tästä ei ole vielä niin paljoa kokemusta. Kaksi viimeistä pikataivalta oli ajettava tarkasti, mutta huippuvauhdilla. Parannettavaakin jäi vielä ainakin spooriajossa.

– Hyvä, että nyt päästään kevättauolle oman luokkamme selkeänä ykkösenä. Tauko käytetään fyysiseen harjoitteluun ja auton testaamiseen. Kisasta jäi nälkää menestykseen ja sarjan ykköspaikan säilyttämiseen.

Kouvolan rallimenestyksen taustalla oli Hallian ja tiimin huolellinen valmistautuminen kauden toiseen koitokseen Tunturirallin ylivoimaisen sarjavoiton jälkeen.

– Jo ennakkoon ajetut testiajot lupasivat hyvää ja automme Ford Fiesta Rally4:n säädöt tuntuivat sopivilta. Kaikki kivet käännettiin, jotta päästiin kunnialla maaliin, myhäilee Hallia.

- Kakkossija jätti sopivasti petrattavaa kauden tuleviin ralleihin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut