Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntolainoja myönnetty paljon Mäntsälässä viime ja tänä vuonna

Nordealla oli vahva vuosi asuntorahoituksen osalta vuonna 2020.

Kevään notkahduksen jälkeen kauppa vilkastui kesällä nopeasti, ja hyvä kehitys jatkui vuoden loppuun.

Mäntsälään uusia asuntolainoja myönnettiin 20 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna, mikä oli saman verran kuin maassa keskimäärin.

– Lisääntynyt etätyö on motivoinut suomalaisia katselemaan uutta, kenties isompaa, kotia, ja pohtimaan omaa vapaa-ajan käyttöään uudella tavalla. Olemme myös pystyneet varmistamaan pankkiasioinnin turvallisuuden pandemian aikana, ja asiakkaita on pystytty palvelemaan sujuvasti myös digitaalisia kanavia pitkin, kertoo Nordean Keski-Uudenmaan toimipaikan johtaja Pia Taittonen.

Kauppamäärien vilkastumisen lisäksi myös asuntojen hinnat ovat olleet koronasta huolimatta nousussa.

Vaikka työllisyystilanne oli viime vuonna haastava, ei asuntojen hinnoissa ole nähty taloustaantumille tyypillistä korjausta alaspäin.

Päinvastoin asuntojen hinnat ovat jatkaneet nousua pääkaupunkiseudulla ja monissa kasvukeskuksissa.

Tällä hetkellä näyttää, että asuntomarkkinoiden suotuisa kehitys jatkuu vuonna 2021.

– Paljon riippuu työllisyystilanteen kehityksestä ja siitä, riittävätkö sopivat kohteet markkinoilla, mutta vuosi on alkanut Mäntsälänkin asuntolainarintamalla vilkkaana ja tällä hetkellä näyttää siltä, että vuosi tulee jatkumaan suotuisalla linjalla. Erilaisiin yllätyksiin tulee varautua ja tähän olemme kannustaneet myös asiakkaitamme, kertoo Pia Taittonen.