Ravintolat kiinni Mäntsälässäkin – katso tästä mitkä ravintolat tarjoilevat noutoruokaa

Poikkeusolot: Ravintolat ja muut ravitsemisalan yritykset suljetaan asiakkailta väliaikaisesti kolmeksi viikoksi

Poikkeusolot näkyivät ravintoloiden ja kahviloiden ovissa. Osa ravintoloista ja kahviloista pisti ovensa kolmeksi viikoksi kokonaan kiinni. Jesse Helminen

Jesse Helminen

Eduskunta hyväksyi 08.03.2021 lakiesityksen, jonka päätöksellä ravintolat suljetaan Uudellamaalla ja neljässätoista muussa maakunnassa asiakkailta kolmeksi viikoksi koronaepidemian hillitsemiseksi.

Ravintoloiden sulku alkoi tiistaina 9. päivä maaliskuuta ja päättyy sunnuntaina 28. päivä maaliskuuta. Ravintoloista voi kuitenkin ostaa annoksia mukaan.

Suljettavia ravitsemisyrityksiä ovat muiden muassa kahvilat, ravintolat, baarit ja yökerhot, jotka ovat avoinna yleisölle. Rajoitus koskee myös ulkotiloja eli terasseja. Henkilöstöravintolat ja esimerkiksi vanhainkotien ravintolat, jotka eivät ole muille asiakkaille avoinna, voivat olla auki.

Mäntsälän Uutiset selvitti, mistä ravintoloista Mäntsälässä voi annoksia ostaa mukaan ja mitkä ravintolat tarjoavat lisäksi kotiinkuljetuksia. Osa ravintoloista sulki ovensa kokonaan tuleviksi kolmeksi viikoksi.

Yksi ovensa sulkevista ravintoloista on Nummisten Kohina Baari, jolle sulku tuli jo ennestään huonoon ajankohtaan. Ravintolaan oli murtauduttu helmikuussa ja asiaa selvitellään juuri poliisin kanssa.

Myös Nummisten ruokala sulkee ovensa, sillä ravintolalla ei ole paljon tilausasiakkaita ja talvi ei ole ravintolalla sesonkiaikaa.

Muita ovensa sulkevia ovat Bistro Puisto, Hirvihaaran Kartano ja Kahvila Ulla ja Aleksanteri, joka sulki ovensa jo 5. päivä maaliskuutta.

Useampi ravintola pitää kuitenkin ovensa auki ja tarjoaa asiakkaille annoksia noutoruokana. Noutoruokaa tarjoavat tex-mex-ravintola Grin&Gos, nepalilainen Kalash, Juustoportti, kiinalainen ravintola Bamboo Palace, vietnamilainen Pho, Kulmakonditoria, Mäntsälän Suurlava, Lounasravintola Elle, Pullokiska, Keragrilli, Festa Zannoni, Burger King, Hesburger ja Subway.

Lisäksi sekä noutona, että kotiinkuljetuksella annoksia toimittaa Jack's Pub & Bar, Elvis Pizza Burger, Istanbul Pizza & Kebab, Pizza Time Mäntsälä ja Kotipizza.

Juttu päivittyy.

Suomessa vallitsevat poikkeusolot

Välittömästi poikkeusolojen toteamisen jälkeen valtioneuvosto antoi eduskunnalle perustuslain 23 §:n nojalla hallituksen esityksen laiksi majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta.

Siinä esitetään, että ravintolat ja muut ravitsemisalan yritykset suljettaisiin asiakkailta väliaikaisesti kolmeksi viikoksi.

Ruoan ulosmyynti asiakkaille on sallittua

Sulku koskee ravitsemisalan yrityksiä alueilla, joissa koronavirusepidemia on leviämis- ja kiihtymisvaiheessa.

Poikkeuksena ovat henkilöstö- ja muut ravintolat, jotka eivät ole avoinna yleisölle. Alueista säädetään erikseen valtioneuvoston asetuksella.

Lähde: Valtioneuvoston viestintäosasto

Kommentoi

Palvelut