Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erittäin todennäköinen joukkoaltistuminen muuntovirukselle Tuusulassa – Keusoten alueella 15 uutta koronatartuntaa lauantaina

Keusoten alueella todettiin lauantaina 15 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista viisi on Hyvinkäältä ja kolme Järvenpäästä. Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Tuusulassa todettiin kaksi tartuntaa.

Keusoten mukaan tartunnat ovat jatkotartuntoja perhepiiristä. Jäljitys on yhä kesken.

Koronatartuntoja alueella on nyt keväästä laskettuna 2176.

Keusoten alueella karanteeniin asetettuja yhteensä tänä vuonna 3935 henkilöä. Lukuun sisältyy myös muita kuin Keusoten alueen asukkaita. Tällä hetkellä karanteenissa on 1809 Keusoten asukasta

Keusote tiedotti lauantaina lisäksi uudesta joukkoaltistumisesta. Hyrylän Viva Wellness Club -liikuntakeskuksessa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 27.2. kello 9.30–10.30. Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan reilu 10 henkilöä.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on erittäin suuri. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia. Karanteeniin asetetut henkilöt ohjataan toiseen koronatestiin ennen karanteenin loppumista.