Maja on nyt Kurkiska – avajaisia vietetään tulevana viikonloppuna

Yrittäminen: Pari vuotta tyhjillään ollut kioski Nordenskiöldintien ja Koivumäentien risteyksessä avaa ovensa perjantaina 5.3.

Hiljaiseloa viettänyt kioski ja kahvila saa uuden yrittäjän, kun yrittäjäperheeseen kuuluva Roosa Kurki avaa tutulle paikalle uuden lähikioskin.

Hommaa tuntuu vielä riittävä, kunnes kioski on valmis avajaisia varten. Töitä tehdään silti hartiavoimin, sillä avajaiset häämöttävät aivan nurkan takana:

– Tuli pienenä yllätyksenä se kuinka paljon sähköpostia ja puhelinliikennettä joutui tekemään tausta- ja ennakkotyöksi, kun piti kilpailuttaa kaikki tukut ja varmistaa tilausketjut. Aina tuli sellainen ”ai niin, tämäkin piti tehdä” -fiilis, Kurki kertoo kioskilta.

Nyt kaikki hienosäätö alkaa olla loppusuoralla ja hyllyt odottavat enää tuotteita, mutta millaisia asiakkaita tuleva kioski tulee palvelemaan?

– Ohikulkevat työmatkalaiset, jotka ostavat kahvia, sämpylää ja pientä evästä töihin, sitten on koululaiset, jotka käyvät hakemassa karkkia ja limpparia ja kolmantena ympäröivä asuinalue.

– Meille tulee pieni, mutta kattava elintarvikevalikoima ja sillä silmällä, että mikä unohtuu isolta kauppareissulta ja jonka voi käydä hakemassa meiltä pikaisesti, Kurki visioi.

Kioskin yhteyteen tulee myös pieni kahvila ja säiden salliessa on tarkoitus avata vielä terassi.

Tulevan kioskin visio on selvä, eikä sen suhteen tarvitse pyörää keksiä uudestaan. Aikaisemmin samalla paikalla toiminut kioski oli elinvoimainen ja pidetty yritys, ja kysyntää uudelle kioskille on ollut olemassa:

– Tuossa kävi eilen pari poikaa kohteliaasti koputtamassa oveen ja kysymässä, että milloin tämä aukeaa ja kerroin, että ihan kohta, Kurki naurahtaa.

Palaute on myös ollut lämmintä sosiaalisen median puolella. Talvella joku oli käynyt ilkivaltana kaatamassa terassiaidan, niin joku ohikulkija oli sen käynyt hyvää hyvyyttään korjaamassa.

Vaikka Kurki perustaa nyt ensimmäisen yrityksensä, on yrittäminen hänellä niin sanotusti veressä:

– Viime syksynä tuntui siltä, että työt nousivat pystyyn eikä ollut mitään itseäni houkuttelevaa. Olen aina tähdännyt ja halunnut yrittäjäksi, kun vanhemmatkin ovat toimineet jo yli kymmenen vuotta yrittäjinä, Kurki avaa taustojaan.

Lisäksi hänen ei tarvitse pyörittää kioskia aivan yksin. Töihin on palkattu yksi kokopäiväinen työntekijä ja kaksi osa-aikaista, joista toinen on Kurjen oma sisko.

Koronan vuoksi kioskilla ei voida pitää suuria avajaisia:

– Pitää varmaan vähän rajoittaa, että moni pääsee sisälle, kun nämä ovat kuitenkin aika pienet tilat; ettei tule mitään tungosta. Ihmiset saa sitten katsoa rauhassa, että mitä täältä löytyy.

Mäntsälässä jaksetaan yrittää

Tilastokeskuksen mukaan aloittaneiden yritysten määrä Suomessa laski 7 prosenttia vuoden 2020 heinä−syyskuussa verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon. Lopettaneiden yritysten määrä nousi 13 prosenttia huhti−kesäkuussa 2020 vuotta aiemmasta.

Uusia yrityksiä perustettiin Mäntsälään vuoden 2020 loppuun mennessä 106 kpl. Samana ajanjaksona rekisteristä poistui 49 kpl yrityksiä.

Yritysten määrän nettolisäys on sama kuin edellisenä vuonna eli + 57 kpl.

Mäntsälän Yrityskehityksen yritysneuvonnassa tehtiin 265 kpl yrityskonsultaatioita vuonna 2020.

Lähde: Tilastokeskus, MYK

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut