Sunnuntaina 28.2. todettiin 15 uutta koronatartuntaa – Järvenpäässä joukkoaltistumisia

Anne Koski

Sunnuntaina Keusoten alueella todettiin 15 uutta koronatartuntaa, joista Järvenpäästä oli 9, Nurmijärveltä 1, Tuusulasta 3 ja Hyvinkäältä 2.

Tartunnanjäljitys on kesken ruuhkautumisen vuoksi. Viisi tartunnanlähdettä on selvitetty. Ne olivat jatkotartuntoja perhepiirissä ja päiväkodista. Neljä henkilöä oli valmiiksi karanteenissa.

Järvenpäässä Satusaunan päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 24.–25.2. Altistuneita on yhteensä noin 10 henkilöä.

Järvenpäässä Keskustan päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 24.–25.2. Altistuneita on yhteensä reilut 10 henkilöä.

Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, yhteydenotoissa on viiveitä. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, joista suurin osa osoittautuu myöhemmin muuntovirukseksi. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Lisäksi Hyvinkäällä Sveitsinportin Teboilissa asioineet asiakkaat ovat voineet altistua koronavirukselle. Mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua 21.2. kello 17.15–18.15 välisenä aikana.

Kommentoi

Palvelut