Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Romutuspalkkiolain porsaanreikä menossa tukkoon perjantaina – Yhteen hankintaan saa käyttää vain yhden palkkion

Autojen romutuspalkkiota koskevan lain porsaanreikä tukitaan niin, että huomisesta perjantaista lähtien yhteen hankintaan voi käyttää vain yhden romutuspalkkion. Romutuspalkkion voi käyttää uuden vähäpäästöisen auton, sähköpolkupyörän tai joukkoliikenteen liikkumispalvelun hankintaan. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa lakimuutos huomenna.

Yli puolet romutuspalkkiota hakeneista haluaa sähköavusteisen polkupyörän – Yli 100 hakijan löytämä porsaanreikä tukitaan laista pikavauhtia

Vanhoista autoista saa taas romutuspalkkion

Kun romutuspalkkiolaki tuli voimaan viime vuoden lopulla, siinä ei mainittu, montako romutuspalkkiota voi saada yhteen hankintaan. Tuet myöntävä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tulkitsi aluksi, että romutuspalkkioita voi saada rajattomasti kerralla.

Tilanne johti siihen, että jopa pari sataa ihmistä ehti Suomen Kuvalehden mukaan hakea useita romutuspalkkioita yhtä hankintaa kohti. Yksi hakija romutti peräti sata autoa saadakseen 200 000 euron tuen uuden auton ostoon. 200 000 euron palkkiota hakeneesta kertoi tammikuussa ensimmäisenä Talouselämä.

Romutuspalkkiota voi saada vähäpäästöisen auton hankintaan 2 000 euroa ja sähköavusteisen polkupyörän tai joukkoliikennepalvelun ostoon 1 000 euroa.

Vanhoista autoista saa pian taas romutuspalkkion – mutta miten tuki riittää uuden auton hankintaan?

Hallitus esittää auton romutuspalkkion palauttamista määräajaksi – Palkkion voisi käyttää myös sähköpyörään tai joukkoliikenteeseen

Haluatko sähköavusteisen polkupyörän tai lipun joukkoliikenteeseen? Vie autosi romutettavaksi

Sähköpyörien suosio näkyy myös niiden varkauksissa – Poliisi: "Selvästi kasvava trendi"