Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän Kodit siirtää satoja asuntoja älykkääseen lämmitykseen

Mäntsälän Kodit parantaa asumismukavuutta uudella lämmityksen älykkäällä optimointipalvelulla

Mäntsälän Kodit Oy ottaa käyttöön uuden älykkään lämmityksen optimointipalvelun, joka säätää kiinteistön jokaisen huoneiston lämpötilan automaattisesti sopivaksi ja tasaiseksi.

Monialayhtiö Nivoksen tarjoama palvelu auttaa pienentämään kiinteistön energiankulutusta ja päästöjä sekä ennakoimaan huoltotarpeet aiempaa paremmin. Tekoälyä hyödyntävä ratkaisu myös varoittaa mahdollisista kosteusvaurioista.

– Haluamme palvelun avulla varmistaa asukkaillamme mukavat ja terveelliset asumisolosuhteet. Palvelun käyttöönoton myötä saamme jatkossa ajantasaisen tiedon jokaisen huoneiston olosuhteista. Tiedon avulla voimme myös suunnitella ja kohdistaa huoltotoimenpiteet aiempaa täsmällisemmin, kertoo Mäntsälän Kotien toimitusjohtaja Rauni Ohvo.

– Tavoitteenamme on samalla pienentää energiankulutustamme ja hiilipäästöjämme. Pidän erittäin arvokkaana, että Nivos tuo tämän edistyksellisen palvelun saataville Mäntsälässä. Kunnan omistamien yhtiöiden välinen yhteistyö toimii erinomaisesti energiatehokkuuden parantamisessa, Ohvo sanoo.

Mäntsälän Kodit (aiemmin Mäntsälän Vuokra-asunnot Oy) ottaa älykkään lämmityksen optimointipalvelun käyttöön kaikkiaan 378 huoneistossa.

Huoneistot lämpenevät jo nyt Yandexin palvelinkeskuksen hukkalämmöllä tuotetulla ekologisella kaukolämmöllä, ja optimointipalvelulla hiilijalanjälkeä voidaan pienentää entisestään.

Huoneistoihin asennetaan anturit, jotka välittävät tiedot lämpö- ja kosteusolosuhteista tekoälylle.

Tekoäly huomioi muun muassa ulkolämpötilan sekä sääennusteen, ja ohjaa lämmityksen säädön automaattisesti etänä.

– On mahtavaa päästä pilotoimaan uusi palvelumme Mäntsälän Kotien kanssa vielä tällä lämmityskaudella. Yhteistyömme älykkäämmän ja puhtaamman lämmityksen eteen on sujunut hienosti, ja jatkamme sitä vielä yhteisten seurantapalavereiden ja asukaskyselyjen merkeissä, Nivoksen liiketoimintajohtaja Sanna Kokkonen sanoo.

Älykäs lämmityksen optimointipalvelu on Nivoksen uusi avaus energiaratkaisuissa.

– Kaukolämpö on monipuolinen lämmitysratkaisu, joka mahdollistaa erilaiset älykkäät energiankäytön ja tuotannon tehostamisen tavat. Jatkamme palvelun kehitystyötä ja tuomme sen kaukolämpöasiakkaidemme saataville tämän vuoden kuluessa, Kokkonen kertoo.

Nivos aloittaa antureiden asennustyöt Mäntsälän Kotien huoneistoihin helmikuun loppuun mennessä. Mäntsälän Kodit tiedottaa töiden alkamisesta huoneistojen asukkaille.