Maanantaina 22.2. todettiin 20 uutta koronavirustartuntaa, altistumisia voimisteluharjoituksissa ja terveysasemalla – Viime viikon ilmaantuvuusluku oli Keusoten historian korkein

Rokotusaikataulu ja rokotustietoa löytyy verkkosivuilta: www.keusote.fi/koronarokotukset. Kuvituskuva. Jouko Tuomas-Kettunen

Anne Koski

Maanantaina 22.2. Keusoten alueella todettiin 20 uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnat kunnittain: Hyvinkää yksi, Järvenpää viisi, Nurmijärvi kolme, Mäntsälä kaksi, Pornainen yksi ja Tuusula kahdeksan.

Koronatartuntoja keväästä alkaen yhteensä 1881. Keusoten alueella karanteeniin asetettuja yhteensä tänä vuonna 2 997 henkilöä (muitakin kuin Keusoten asukkaita) ja tällä hetkellä karanteenissa on 1 652 Keusoten asukasta.

Viikolla 7 koronatartuntatapauksia oli yhteensä 141. Keusoten alueen ilmaantuvuusluku ajalta 8.–21.2. oli 148,5 / 100 000 / 14 vrk, eli tähän mennessä koronahistorian korkein.

Viime viikon suurimmat tartuntalähteet olivat: jatkotartunta perhepiirissä, juhlat päiväkodissa (67 altistunutta), jatkotartunnat päiväkodissa, rakennustyömaa, muut työpaikat, juhlat ja illanistujaiset. Tartunnoista 11 tapausta ei voitu jäljittää.

Tuusulassa voimisteluseuran Keski-Uusimaa Teamgymin harjoituksissa, Veskulan toimipisteessä, on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Voimisteluharjoituksissa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 14.2. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan vajaa 10 henkilöä.

Pornaisissa Parkkojan koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koulussa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 18.–19.2. Altistuneet oppilaat asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Altistuneita on yhteensä noin 25 henkilöä.

Todetut koronavirustapaukset ovat seulontatestissä osoittautuneet s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on 50 prosenttia. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Tuusulassa Hyrylän terveysasemalla on tapahtunut henkilökunnan altistuminen koronavirukselle. Koronavirusaltistumisen vuoksi joudumme supistamaan palveluita Tuusulan terveysasemilla 19.2–5.3.2021 välisenä aikana. Tänä aikana voidaan hoitaa vain kiireellistä hoitoa vaativat asiat.

Keusotessa toivotaan, että kiireettömissä asioissa yhteys terveysaseman hoitovastaavaan otetaan 6.3.2021 jälkeen. Keusoten tiedotteessa pahoitellaan asiakkaille aiheutuvaa haittaa. Jo varatuista ajoista ollaan yhteydessä asiakkaisiin. Hyrylän terveysasemalla asioineet asiakkaat eivät ole altistuneet koronavirukselle.

Koronarokotuksissa käynnistyi maanantaista alkaen 65–69-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien rokotusajanvaraus. Ajanvarauksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerossa, p. 019 226 0665, ma-pe 8–16. Numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön. Takaisinsoittopyyntöön vastataan ja rokotusaika annetaan sitä mukaa, kun rokotteita on saatavilla. Takaisinsoiton viivästymiseen on syytä varautua. Koronarokotteiden saatavuus hidastaa rokottamista.

Keravalla todettu yhteensä 479 koronavirustartuntaa – Anttilan kiinteistön rokotuspiste aloittaa tällä viikolla toimintansa

Kommentoi

Palvelut